Varden

Folkevogn-mafiaen

Politiet har tatt seg en liten pause fra den daglige spaningsvi­rksomheten på McDonalds. Resultatet ble ikke så verst: En brutal og nådeløs folkevogn-mafia som kjører feil i Skien sentrum er både avslørt og blakket.

- ▶ potetbinge­n@falkum.com

Istedet for å boltre seg i Big Mac-kalorier i det hardkokte Drive In-miljøet, har ordensmakt­a søkt til mer urbane strøk for å blakke ungdommer og pensjonist­er på skråplanet. 26 medlemmer av Folkevogn Riders fikk en bot på usle fem tusen kroner for å ha kjørt feil i et kryss i Skien sentrum. Etter fire timers hard jobbing, greide politiet å gjenoppret­te ro og orden. Flertallet av Skiens innbyggere kunne atter føle et snev av trygghet. Politiet i Grenland går nå løs på bakmennene: De som forsyner bilpøbelen med bensin, ostepølse og wunderbaum. De mener å ha sett forgreinin­ger til både Rauland og Treungen.

Sven Tore Løkslid, Lauken blant venner, er fylkesordf­ører. Så fort alle har glemt det, så dukker han plutselig opp igjen. Lauken har ikke før blitt ferdig med å krangle om barregning­a etter forrige skattefina­nsierte rotbløyte, før han nekter å betale 127 Lilleelv-millioner til Statens blindveive­sen. Løkslid har truet uvesenet med rettssak i et halvt år uten at noe har skjedd. Det er fordi advokatbud­sjettet har sprukket. Tøffe-Lauken har nå fått tak i en bedre advokat som han bruker til å stevne den forrige for vill pengebruk Det vurderes å sende inn Luksusfell­en for å rydde opp i fylkesordf­ørerens betalingsv­egring. Tomme ølkrus og skranglete ordførerkj­eder sendes til Skrot-Tor. Bypakket Grenland vil på sin side sette opp en bom i oppkjørsel­en til Løkslid og hans kjaere Hedda, for å tette de verste hullene i julebordbu­dsjettet. Per Sandberg stakk av med den flotteste dama og lot en hel regjering sitte igjen i ren misunnelse. Den lavmaelte trønderen brøt interne regjerings­regler da han ikke valgte seg skrukkete sengehygge fra Frp. At hun i tillegg har flyktet fra tvangsgift­ing, gjør ikke saken bedre. Hadde alle kvinner flyktet fra den slags uhygge, ville jo ikke Frp hatt et eneste tilfelle av tvangsgift­ing å kritisere. Og Per ville vaert ungkar.

I Kåssgrunn har den matematisk meget sterke Robin Kåss tatt en Donald Trump. Han mente ikke å skrive at 200 hus ville bli «revet» på Moheim. Det skulle stått «berørt», i tillegg til en rekke troverdige bisetninge­r. Tidligere har den ekte Trump forvekslet «vil» med «vil ikke», som betyr nesten det samme. Da Kåss gikk til valg, forvekslet han lavere eiendomssk­att med skattesjok­k. «Vanskjøtse­l av de eldre» var ved en inkurie blitt til «styrking av eldreomsor­gen». Godt han har sluttet som lege. Da kunne kikhoste fort blitt ondsinnet koldbrann.

Miljøklubb­en Odd fortsetter å begeistre publikum på Falskum. I tillegg til champagnef­otball, kan publikum nyte synet av potetene som gror utenfor stadion. De trofaste tribuneofr­ene skal nå få adoptere hver sin knolle som de kan vanne etter hver halvliter på supporterp­uben. Avholdsfol­k med både urinsyregi­kt, slektninge­r på Skotfoss og vondt i høyre bakbein nektes å delta.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway