Varden

Det er en historisk dag når dørene åpner i Skiens nye videregåen­de skole.

- Eirik Haugen, nyhetsreda­ktør

▶ Det er en stor dag for mange små og store elever i Telemark i dag. Aller mest spente er nok de minste, men det er også mange som starter skoleåret i et helt nytt skolebygg. Det er en historisk dag når dørene åpner i Skiens nye videregåen­de skole.

▶ 22 måneder etter at fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid la ned grunnstein­en står den 17.000 kvadratmet­er store videregåen­de skolen klar på Klosterøya i Skien. Skolen har 66 flerbruksr­om, en rekke grupperom, flerbruksh­all og auditorium, i tillegg til dansesaler og øvingsrom, I dag blir skolen fylt med 1.050 elever og 160 ansatte. Dessuten er det verdt å merke seg at skolen er levert til tiden som ble avtalt og også trolig innenfor budsjettet. Så langt virker dette som en suksesshis­torie og vi får håpe bygget også holder mål når elevene og laererne nå flytter inn.

▶ Det var mange som stusset da politikern­e vedtok å legge Skiens nye videregåen­de skole til Klosterøya og det er nok fremdeles mange som mener at det var en feil avgjørelse. I de neste ukene er det mange som kommer til å følge med på trafikkavv­iklingen når så mange elever og ansatte skal over øya for å bruke den nye skolen, men nå må skolens drift ha tid til å sette seg før det blir felt noe endelig dom.

▶ Nye Skien videregåen­de har vaert Telemark fylkeskomm­unes største enkeltinve­stering noensinne, fortalte fylkesordf­øreren da han tok imot nøkkelen til bygget. Det er all grunn til å gratulere planlegger­ne i fylkeskomm­unen og entreprenø­ren Skanska som har klart å få opp et fantastisk flott skolebygg til rett tid og til avtalt pris.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway