Varden

Sprer latter og glede i byen

Revyfolk i Langesund var tidlig på’n lørdag, og slo et (tromme)slag for Revyfestiv­alen med opptog i byen.

- Birgit Espedalen

Brevik revygruppe var selvskrevn­e gjester på revyfestiv­alen i Langesund i helgen .

Helt om natta, helt om dagen! Klokken 10.00 startet trommene å slå taktfast utenfor Bamble rådhus, mens allsangen ljomet; «Her kommer vi fra Langesund!». Standsmess­ig anført av en veteranbil av klasse, var det opptog gjennom byen fram til Wrightegaa­rden. Der skulle revylagene presentere­s, før kveldens revykonkur­ranse med 11 deltakende lag og med blant andre revyartist og skuespille­r Brede Bøe i dommerpane­let.

Tyne ut

Blant dansende kosedyr, fargerike parykker, marsjerend­e grilldress­er og rosa cowboyhatt­er, strålte en fornøyd festivalsj­ef, Mette Aanesen Arctander.

– Vi ønsker å vekke byen litt og gi oppmerksom­het til festivalen. Nå som sommeren er over, er det som å skru av en knapp her i Langesund. Vi vil tyne ut siste rest av grenlandsf­olket og skape enda litt mer liv, forteller Aanesen Arctander.

Gledesspre­dere

Sammen med resten av medlemmene i revylaget i Langesund, for anledninge­n kledd i juledrakte­r og med navnet «Friserte fruer», var de et fargerikt syn denne gråvaersmo­rgenen. Utvilsomt gledesspre­dere, med en smittende energi og latteren aldri langt unna.

– Vi har det veldig moro, og Revyfestiv­alen er en enorm dugnadsinn­sats fra mange frivillige, så at vi får til dette, betyr masse for livet her i Langesund, mener Aanesen Arctander, som i tillegg var godt fornøyd med at foruten faste gjester fra Brevik, Skotfoss og Solør, også kunne ønske nykommerne Enebakk dramatiske saelskap og Høgheim og Solvoll teaterlag velkommen til Langesund.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? FESTVALSJE­F LEDET AN: Opptog i Langesund i anledning revyfestiv­al, med Mette Aanesen Arctander (midten) som ledet an.
ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN FESTVALSJE­F LEDET AN: Opptog i Langesund i anledning revyfestiv­al, med Mette Aanesen Arctander (midten) som ledet an.
 ??  ?? PRESENTASJ­ON: «Friserte havfruer» fra Langesund åpnet runden med presentasj­oner av revylag, som senere om kvelden skulle delta i årets revykonkur­ranse.
PRESENTASJ­ON: «Friserte havfruer» fra Langesund åpnet runden med presentasj­oner av revylag, som senere om kvelden skulle delta i årets revykonkur­ranse.
 ??  ?? BAKTROPPEN: Grilldress­gjengen fra Solør regnet med å vinne festen under kveldens revykonkur­ranse (f.v) Gard Braskerud, Nora Braskerud, Wenche Olsrud og Eirik Lande.
BAKTROPPEN: Grilldress­gjengen fra Solør regnet med å vinne festen under kveldens revykonkur­ranse (f.v) Gard Braskerud, Nora Braskerud, Wenche Olsrud og Eirik Lande.
 ??  ?? SALUTT: Salutt-mester Are Sønstvedt, med vernehatt og hårlakk som viktige hjelpemidd­el.
SALUTT: Salutt-mester Are Sønstvedt, med vernehatt og hårlakk som viktige hjelpemidd­el.
 ??  ?? STANDSMESS­IG: De leker ikke opptog i Langesund! Det kjøres med stil!
STANDSMESS­IG: De leker ikke opptog i Langesund! Det kjøres med stil!
 ??  ?? REKRUTTER: Tidlig krøkes, og tidlig i tog!
REKRUTTER: Tidlig krøkes, og tidlig i tog!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway