Varden

Går med solid overskudd

Det omstridte selskapet Securance gikk med solid overskudd i sitt første skikkelige driftsår. Nå ønsker de fornyet kontrakt i Grenland.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

En vesentlig inntekt kommer fra kommunene Porsgrunn, Kragerø og Bamble, som de utfører skjenkekon­troll på vegne av. Her begynte kontrakten å løpe i juni fjor og gir dermed bare halvt utslag på regnskapet.

Kontrakten med de tre telemarksk­ommunene har en ramme på rundt 600.000 kroner året. Dette er basert på det som var konkurrans­egrunnlage­t. Selve kontraktsu­mmen har kommunene valgt å holde hemmelig.

Tidoblet inntekt

Inntektene ble mer tidoblet fra 2016 til 2017: Fra 137. 000 til 1,274 millioner. Resultat både før og etter skatt var på 198.023 kroner.

Lønnskostn­adene utgjorde beskjedne 463.426 kroner. Ved utgangen av fjoråret hadde de også 300.000 kroner til gode for jobb som de har oppført, men ennå ikke fått oppgjør for.

Kommunene har tidligere vurdert om det var grunnlag for å sparke selskapet – dersom den meget betente Ori Sushi-saken i Porsgrunn hadde endte med at strafferea­ksjon mot selskapets tidligere styreleder Sajjad Thathaal. Han ble etterforsk­et for falsk anmeldelse mot Johnny Nguyen – driveren av Ori Sushi.

Styreleder-exit

Oppvaskmøt­et fant sted i april. En måned i forveien hadde Sajjad Thathaal forlatt styreleder­rollen og gitt stafettpin­nen til Inger Merete Nilsen Blaabjerg.

Thathaal er nå varamedlem til styret.

Kommunene hadde en to års kontakt med mulighet for forlengels­e i ett pluss ett år, altså fram til juni 2021.

Opsjonen vil ikke bruk.

I november blir oppdraget sendt ut på anbud nok en gang. bli tatt i Da skal også kontrollen av tobakkssal­g vaere med i pakken.

Securance kommer trolig til å jakte på ny kontrakt.

– Jeg regner med at vi blir en av dem som legger inn et tilbud, sier styreleder Inger Merete Nilsen Blaabjerg.

– Hvordan er du fornøyd med den jobben dere har gjort?

– Jeg er godt fornøyd.

– Men det har vaert mye bråk? – Ja, det har vaert mye bråk, men slik jeg ser det har det roet seg ned. Mye av kritikken gikk på hvordan vi framsto under kontrollen­e. Jeg opplever også at kommunen har gjort en god jobb overfor dem som har skjenkebev­illing, sier hun.

Likeverdig­e partnere

Det er fortsatt gründerne Sajjad Thathaal og Kai Henning Braekke som eier selskapet. De

er likeverdig­e partnere etter å ha gått inn med 15.000 kroner hver i aksjekapit­al.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ??  ??
 ?? FOTO. PER ARNE RENNESTRAU­M ?? KONTROLLSJ­EF: Kai Henning Braekke er daglig leder i Securance. I fjor sikret selskapet seg inntekter på 1,27 millioner kroner.
FOTO. PER ARNE RENNESTRAU­M KONTROLLSJ­EF: Kai Henning Braekke er daglig leder i Securance. I fjor sikret selskapet seg inntekter på 1,27 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway