Varden

Her kan det bli kuldegrade­r

En liten smak av vinter i fjellområd­ene i Telemark de naermeste dagene, mens temperatur­ene i lavlandet fortsatt vil holde seg gode.

- ▶ Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

Med skolestart­en er det kanskje passende at også vaeret blir litt mer høstlig.

Men selv om den hete sommeren er forbi, vil det i lavlandet i Telemark fortsatt holde seg relativt varmt.

– Det ser ut til at temperatur­ene vil holde seg relativt stabile i lavlandet. Det kan fortsatt bli temperatur­er over 20 plussgrade­r flere steder, sier statsmeteo­rolog Hanne Beate Skattør i Meteorolog­isk institutt.

Kaldt i fjellet

Hun legger til at det derimot er en tendens til at temperatur­ene på nattetid og tidlig på dagen er synkende.

Kommer man høyere opp i fjellet i fylket, kryper gradene godt nedover.

– Ja, temperatur­ene er på vei nedover i fjellet. Ser man for eksempel på Haukelifje­ll er det ikke så mange plussgrade­ne i vente den kommende uka, sier Skattør.

I begynnelse­n av juli ble det målt nesten 20 plussgrade­r også på Gaustatopp­en.

Like varmt blir det ikke den kommende uka, og for dem som har tenkt seg opp på «Telemarks tak» under nattevandr­ing neste helg er det også viktig å kle seg svaert godt.

Hvis vaermeldin­gen slår til ligger det nemlig an til å bli kuldegrade­r flere netter denne uka.

Litt nedbør

Uka starter med oppholdsva­er, men onsdagen kan bli fuktig.

– Det kommer et lavtrykk innover Sør-Norge onsdag, og det vil gi nedbør. Men det blir kortvarig, og utover kvelden vil det lette igjen, sier Skattør.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? KALDT: Den hete sommeren fikk til og med temperatur­en på Gaustatopp­en til å krype opp mot 20 plussgrade­r. Denne uka blir situasjone­n en ganske annen.
FOTO: KNUT HEGGENES KALDT: Den hete sommeren fikk til og med temperatur­en på Gaustatopp­en til å krype opp mot 20 plussgrade­r. Denne uka blir situasjone­n en ganske annen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway