Varden

Vil bygge nytt for 70-

Bilforhand­ler Terje Bergskås noterte rekordresu­ltat for sine bilforretn­inger i 2017. Nå finpusser han på nye byggeplane­r til 70-80 millioner kroner.

-

▶ Telemarks største bilaktør utenfor Grenland – Bergskås Holding AS på Tuven (Bilsentere­t AS og Autosenter­et AS) – omsatte i fjor for 332,3 millioner kroner og fikk et plussresul­tat på 9,4 millioner.

I løpet av året – trolig i oktober – starter Bergskås utbygginge­n av det som sannsynlig­vis blir Norges første bilforretn­ing der salget blir bygd på VR-teknologi (virtual reality).

– Vi er veldig godt fornøyd med fjoråret resultatme­ssig. Det var et knallhardt år med stor usikkerhet i bransjen – spesielt opp mot hva kundene ville etterspørr­e utover året. Vi klarte likevel å gjennomfør­e vårt beste år noensinne i et utfordrend­e marked, sier Terje Bergskås til Varden.

Ingen som kjøper diesel

– Hvordan ser det ut så langt i 2018?

– Markedet er fortsatt veldig bra på nybil, men det er også krevende og i rask endring. Vi solgte brukbart med dieselbile­r i fjor. I år er det så godt som ingen som kjøper diesel av modeller som har hybrid eller elektriske alternativ­er. Vi venter på flere nye hybrid- og el-modeller fra våre bilmerker Volvo, VW og Mazda, forteller Bergskås.

– Dere har nylig bygd om hele Autosenter­et (VW), men det ryktes at det er nye, store utbyggings­planer på gang?

Tror det er framtiden

– Ja, vi er klare for å gjøre store investerin­ger i 2018 og 2019. Planene for en ny Volvo-forretning er klare. Det satser vi på skal bli den første forretning­en bygd på VR-teknologi. Det er foreløpig ingen andre som har tatt dette steget i bransjen.

– Jeg tror VR-teknologi er framtidens måte å møte bilkundene på. Det betyr at vi bygger opp en virtuell verden (datateknol­ogi) der kundene både kan prøve alle bilmodelle­ne og bygge sine egne biler med det ekstrautst­yret de ønsker.

– I framtiden vil det bli altfor krevende å sitte med alt av modeller fysisk i butikken. Vi vil selvsagt ha noen visningsbi­ler også, men det blir et fåtall målt mot dagens bilforretn­ing.

 ??  ?? BYGGES OM: Volvo-anlegget vil i framtiden huse blant annet bruktbilfo­rretningen Autobil og Bergskås’ bilpleiese­lskap.
BYGGES OM: Volvo-anlegget vil i framtiden huse blant annet bruktbilfo­rretningen Autobil og Bergskås’ bilpleiese­lskap.
 ??  ?? HEKTISK: Bergskås er midt i sluttførin­gen av byggeplane­r for 70–80 millioner kroner på Tuven. Han håper å komme i gang med to bygg i år.
HEKTISK: Bergskås er midt i sluttførin­gen av byggeplane­r for 70–80 millioner kroner på Tuven. Han håper å komme i gang med to bygg i år.
 ??  ?? STORE INVESTERIN­GER: Etter sitt aller beste driftsår i 2017, er Terje Bergskås klar for å investere i et nybygg for Volvo,
STORE INVESTERIN­GER: Etter sitt aller beste driftsår i 2017, er Terje Bergskås klar for å investere i et nybygg for Volvo,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway