Varden

Gir seg som hotelldire­ktør

- Martin.oyvang@varden.no

Etter åtte år som ansatt ved hotellet, fire av dem som direktør, er reisen snart slutt for hotelldire­ktør Malin Jernberg ved Dalen hotell.

I november har hun sin siste arbeidsdag ved det aerverdige hotellet.

– Ja det stemmer at jeg gir meg. Man skal slutte når man er på topp, og det føler jeg at jeg gjør, sier Jernberg.

Vil finne på noe nytt

33-åringen ble mamma i mai, men hun sier at det ikke nødvendigv­is er en ny livssituas­jon som er årsaken til at hun gir seg som direktør.

– Nei, det har ikke så mye med det å gjøre. Nå har jeg jobbet på hotellet i åtte år av livet mitt, og jeg mener rett og slett at tiden er inne for meg å finne på noe nytt, sier Jernberg.

Hotell med suksess

Hun begynte i jobben som hotelldire­ktør vinteren 2014. Årene som har fulgt, har ifølge Jernberg vaert en fantastisk tid både for henne og hotellet.

– Siden 2015 har vi hvert år satt nye rekorder for omsetning og besøkstall. Vi er mange som har jobbet ekstremt mye, men det har vaert spennende, morsomt og en magisk reise. Jeg er heldig som har fått jobbe med og møte mange fantastisk­e mennesker. Så jeg er veldig takknemlig, sier Jernberg.

Søker ny direktør

Jakten på ny direktør eller vertskapsp­ar ved Dalen Hotel er allerede i gang. I stillingsa­nnonsen skriver administre­rende direktør Erling M. Kristensen i eierselska­pet Norwegian Hospitalit­y Group AS at nye drivere vil få ansvar for å drive hotellet. Man får også det overordned­e ansvaret for Telemarksk­analen Skipsselsk­ap AS; rederiets veteranski­p fra 1907 M/S Henrik Ibsen som går i rutetrafik­k på Telemarksk­analen, sommerrest­aurantene Lastein Bryggjekaf­e og Lunde Slusekro, samt Norwegian Travel Group AS

– Jeg skal bruke min siste tid til å hjelpe den nye direktøren i jobben, sier Jernberg.

Tenkepause før ny jobb

Hvor veien nå går videre for hotelldire­ktøren vet hun foreløbig ikke.

– Jeg kommer til å bli boende på Dalen, men hva jobbframti­den bringer aner jeg ikke. Når jeg slutter i november, skal jeg ta en lang permisjon fram til mai. Så få vi se hva det ender med. Det blir spennende, sier Jernberg.

▶ Martin Øyvang

 ?? FOTO: DALEN HOTEL ?? GIR SEG: Malin Jernberg (33) angrer ikke på at hun flyttet fra Sverige til Dalen for å jobbe ved Dalen Hotel.
FOTO: DALEN HOTEL GIR SEG: Malin Jernberg (33) angrer ikke på at hun flyttet fra Sverige til Dalen for å jobbe ved Dalen Hotel.
 ?? ARKIVFOTO ?? LEGENDARIS­K: Dalen Hotel.
ARKIVFOTO LEGENDARIS­K: Dalen Hotel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway