Varden

Etterlengt­et opptur fo

Orienterin­gseliten var samlet i Telemark i helgen. For Hanne Vassend ble løpene en etterlengt­et opptur. Fasit? En norgescups­eier og et NM-sølv.

-

▶ Landets beste junior- og seniorløpe­re i orienterin­g utkjempet knallharde dueller i Telemark i helgen. Rammen rundt de to løpene var de beste. Teknisk krevende NC-mellomdist­anse i fjellterre­ng på Rauland og knallharde løyper med vanskelige veivalg i tungt skogsterre­ng under NM i ultralangd­istanse på Høydalsmo. Porsgrunn olags Hanne Vassend klarte begge deler utmerket. Etter en noe trøblete vårsesong, var hun i helgen tilbake blant den ypperste norgeselit­en i yngste juniorklas­se.

Ledet fra start til mål

– Denne helgen har vaert en stor opptur. Etter en vårsesong med mye bom, merker jeg nå at jeg løper mye bedre teknisk og har bedre flyt i orienterin­gen. I helgen har jeg fått til to gode løpe hvor o-teknikken har stemt bra hele tiden, sier Hanne Vassend.

Lørdag ledet hun naermest fra start til mål i den 2, 3 kilometer lange løypa. I mål skilte det 33 sekunder ned til toer Pernille Katla fra Fossum. Det er relativt mye på en relativt kort løype. Søndag var det lite å gjøre med den suverene norgesmest­eren Ragne Wiklund, som var i en klasse for seg selv. Wiklund sto over lørdagens distanse, men viste imponerend­e styrke søndag. Hun var nesten ti minutter raskere enn sølvmedalj­ør Vassend.

Gleder seg til fortsettel­sen

– Jeg er mest fornøyd med løpet lørdag selvsagt. Da føltes beina lette og det meste stemte underveis i løypa. Da hadde jeg kun noen svinger som jeg maksimalt tapte tretti sekunder på. I dag regnet jeg med at Ragne ville bli vanskelig å slå, men det hun viste i dag var imponerend­e. Selv er jeg godt fornøyd med egen innsats. Det gjaldt bare å jobbe seg gjennom løypa strekk for strekk, men beina var litt tyngre i dag. Jeg er likevel veldig godt fornøyd med at løpet holdt til sølv, fortsetter den snart 18 år gamle jenta, som endte som nummer tre i samme mesterskap for et år siden.

Nå gleder Hanne seg til fortsettel­sen av sesongen. Neste helg venter en treningssa­mling på Røros. Etter det står mesterskap­ene naermest i kø.

Rasmus Mathisen, også han Porsgrunn o-lag, sto for den beste lokale prestasjon­en blant herrene på juniorside­n. Lørdag endte han på en 17. plass på mellomdist­ansen. Søndag løp han inn til en 27. plass.

Blant seniorløpe­rne måtte de lokale løperne se seg kraftig slått av norgeselit­en. Tidligere Skiens-løper Anders Nordberg viste riktignok at han fortsatt er å regne med, etter en 3. plass i H21Elite lørdag. Da viste han blant annet medaljevin­nere fra sist VM ryggen. Han sto over søndagens konkurrans­e. Der ble Simen Hjalmar Wästlund, tidligere Notodden, beste telemarkin­g med sin 18. plass.

▶ Hans Christian Meen

 ??  ?? OPPTUR: Hanne Vassend fra Porsgrunn o-lag gjorde to sterke løp under helgens elitestevn­er i orienterin­g. Lørdag vant hun terskapet i Høydalsmo.
OPPTUR: Hanne Vassend fra Porsgrunn o-lag gjorde to sterke løp under helgens elitestevn­er i orienterin­g. Lørdag vant hun terskapet i Høydalsmo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway