Varden

Hedda tilbake i form – tok gull

-

Etter flere nedturer med blant annet at EM-starten gikk i vasken, viste Hedda Hynne seg fra sin beste side under NM i Byrkjelo.

28-åringen var langt nede etter «EM-fiaskoen», men i går smilte hun som en sol igjen.

– Jeg har jo hatt ei litt tøff uke. Alt har gått litt trått i det siste. Derfor var det utrolig deilig med gull i går.

Kontroll

På forhånd hadde Hynne sett for seg flere scenarioer om hvordan løpet skulle gjennomfør­es.

– Løpet gikk som jeg hadde håpet på forhånd. Jeg synes selv jeg gjennomfør­te et bra løp. Mot oppløpet følte jeg meg sterk, og synes jeg hadde god kontroll underveis. Da jeg passerte mål hadde jeg en veldig god følelse. Det var utrolig moro med denne oppturen.

Fin bursdagspr­esang

Før løpet i går hadde Hedda en god prat med treneren sin.

– Treneren min hadde bursdag, og han sa at den beste bursdagspr­esangen jeg kunne gi ham var NM-gull. Det klarte jeg jo, smiler gullvinner­en.

Å vinne NM var ekstra morsomt for 28-åringen.

– Siden jeg har slitt såpass mye i år, betyr det litt ekstra for meg å vinne NM.

Når man vinner et NM er man best i landet.

– Å vinne NM er alltid stort, men det betyr mye for meg å vise at jeg er den beste i landet. Det var veldig deilig å passere mål som norsk mester.

Hedda Hynne løp også 400 meter lørdag, og også der ble det medalje. Hun tok en fin tredjeplas­s i det ufyselige vaeret i Byrkjelo.

Flere medaljer

Det var ikke bare Hedda Hynne av telemarkin­gene som reiste fra Byrkjelo med medaljer.

Even Pettersen hadde nok håpet på medalje, men han måtte nøye seg med en sjetteplas­s på 200 meteren med sine 21,87.

Evigunge Grete Etholm tok sølv i diskos med et lengste kast på 47,09.

I kule for damer tok Julie Noraberg Nilsen fra Seljord femteplass­en med et støt på 11,64.

Marte Pettersen var sikkert veldig godt fornøyd. Hun løp inn til en fin tredjeplas­s på 200 meter med 24,49. Dermed ble det bronsemeda­lje på porsgrunns­jenta.

Kongepokal­ene

Karsten Warholm ble søndag tildelt sin fjerde strake kongepokal under friidretts-NM i Byrkjelo. Sigrid Borge fikk kongepokal­en på kvinneside­n.

Den regjerende europa- og verdensmes­teren på 400 meter hekk la inn en god søknad da han tok NM-gullet på favorittdi­stansen med den sterke tiden 49,01 fredag.

Lørdag tok han i tillegg gullet på 400 meter under ufyselige forhold som bidro sterkt til at tiden ikke ble bedre enn 47,32. Juryen falt likevel ned på at Warholm leverte den sterkeste søknaden om å få kongepokal­en.

22-åringen var et eneste stort smil etter tildelinge­n.

– Hvert år er det diskusjone­r rundt denne, og det er sånn det skal vaere. Men jeg leverer alltid et resultat som er en kongepokal verdig.

▶ NTB og Morten Skifjeld

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? NM-GULL: Hedda Hynne løp inn til gull på 800 meter under NM på Byrkjelo, og hun var veldig glad etterpå.
FOTO: NTB SCANPIX NM-GULL: Hedda Hynne løp inn til gull på 800 meter under NM på Byrkjelo, og hun var veldig glad etterpå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway