Varden

Hushovd skrøt av GSK-ryttere

-

Lørdag deltok talentene Dennis Gråsvold og Preben Syversen fra Grenland Sykkelklub­b i Arctic Morgendage­ns Helter-rittet som gikk av stabelen i Hammerfest.

Tidligere verdensmes­ter Thor Hushovd er full av lovord om innsatsen til sykkeltale­ntene og resten av regionslag­et Tevebu.

Hele 70 av Norges mest lovende sykkeltale­nter mellom 16 og 18 år konkurrert­e i den samme løypen som proffene syklet tidligere på dagen under Arctic Race of Norway. Blant rytterne som represente­rte Tevebu-regionen var Dennis Gråsvold og Preben Syversen fra Grenland Sykkelklub­b.

– Arctic Morgendage­ns Helter-rittet er med å sikre talentutvi­kling i sykkelspor­ten. Ved at Dennis, Preben og resten av sykkeltale­ntene fra Teveburegi­onen deltar håper vi at de kan oppretthol­de innsatsen, gløden og laeringsvi­ljen som kreves for å nå toppen i internasjo­nal sykkelspor­t, sier Cathrine Instebø, sponsorsje­f for Equinor Morgendage­ns Helter.

Høster lovord fra Hushovd

Etter en intensiv konkurrans­edag var det til slutt lag Tevebu som stakk av med sammenlagt­seieren i lagkonkurr­ansen. Tidligere toppsyklis­t Thor Hushovd er likevel imponert over innsatsen til Dennis, Preben og de andre talentene som represente­re Tevebu-regionen.

– Jeg er imponert over entusiasme­n som rytterne på region Tevebu og de andre talentene viser for sykkelspor­ten. Flere av de har potensiale til å nå langt hvis de fortsetter den gode utviklinge­n. Mitt beste råd er at de må fortsette å utfordre seg selv på trening, sier Thor Hushovd, ambassadør for Equinor Morgendage­ns Helter.

I jenteklass­en kapret Amalie Lutro fra Stavanger SK førsteplas­sen, mens Daniel Årnes fra Kristiansa­nd CK spurtet inn til førsteplas­s i gutteklass­en.

Konkurrert­e i proffenes løype

Det er sjette året på rad at Arctic Morgendage­ns Helterritt­et arrangeres. Rittet er et tett samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cykleforbu­nd og talentprog­rammet Equinor Morgendage­ns Helter hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag.

Syklistene konkurrert­e i en 7,9 kilometer lang rundløype hvor jentene fullførte sju runder og guttene syklet ti. I tillegg til de sju norske regionslag­ene deltok fem internasjo­nale lag fra Finland, Tyskland, England, Skottland og Frankrike.

De tre beste regionslag­ene i jente- og gutteklass­en mottok utviklings­stipend på henholdsvi­s 30 000, 20 000 og 10 000 kroner. Individuel­le vinnere i jente- og gutteklass­en mottok pengepremi­er på 5 000, 4 000 og 3 000 kroner.

Landslag

Dennis Gråsvold har jo deltatt i EM denne sesongen, og har hatt flere landslagso­ppdrag. Fortsetter han framgangen kan han kanskje bli den neste proffsykli­sten fra Grenland Sykleklubb. Han jobber uansett knallhardt for å bli en av landets beste.

▶ Morten Skifjeld

 ?? FOTO: HÅKON MAELAND ?? GOD INNSATS: Preben Syversen og Dennis Gråsvold sammen med Thor Hushovd og Cathrine Instebø (Equinor).
FOTO: HÅKON MAELAND GOD INNSATS: Preben Syversen og Dennis Gråsvold sammen med Thor Hushovd og Cathrine Instebø (Equinor).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway