Varden

Alonso sendte Chelsea til himmels

-

Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys menn truet med en voldsom snuoperasj­on i Premier League lørdag.

Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

Og det var Sarri som trakk det lengste strået i debuten. Chelsea fikk en drømmeåpni­ng med 2-0 etter scoringer av Pedro og Álvaro Morata, før Arsenal slo kraftig tilbake ved Henrikh Mkhitaryan og Alex Iwobi, alt før pause.

Marcos Alonso ble matchvinne­r på slutten av annen omgang og sørget for at Chelsea har full pott etter to serierunde­r.

Sarris lag vant lekende lett 3-0 borte mot Huddersfie­ld i sin første seriekamp etter at Antonio Conte forsvant ut dørene. Emerys menn tapte 0-2 på eget gress for tittelfors­varer Manchester City i serieåpnin­gen.

Arsenal var totalt fravaerend­e det første kvarteret og Chelsea gjorde som de ville. Pedro sendte hjemmelage­t i ledelsen etter ni minutter etter et skolebokan­grep hvor Marcos Alonso serverte Pedro alene med keeper etter en boksåpnerp­asning fra Jorginho.

Etter Chelseas sjokkåpnin­g kom Arsenal mer med i kampen. Pierre-Emerick Aubameyang burde utlignet etter 20 minutter, men spissen klarte utrolig nok å sende ballen over fra åtte meter etter at Héctor Bellerín la ballen 45 grader ut.

I stedet for Arsenal-scoring sendte César Azpilicuet­a landsmann Álvaro Morata i bakrom. Spanjolen satte fart og kvittet seg med Shkodran Mustafi, før han satte ballen under Petr Cech til 2-0. (NTB)

?? FOTO: TIM IRELAND / AP / NTB SCANPIX ?? JUBEL: Chelsea-spillerne feiret scoring mot Arsenal.