Varden

Ruuds perle av et frispark sikret poeng

Espen Ruud gjorde det for andre gang mot Bodø/Glimt. Drømmetref­fet i Bodø sikret poeng.

- ▶ Tom Arne Borgersen/NTB tom.arne.borgersen@varden.no

Bodø/Glimt og Odd måtte nøye seg med 1-1 og ett poeng hver i en serierunde alle lagene rundt Odd og Bodø/Glimt sikret poeng.

– Jeg føler at vi trenger mer enn ett poeng for tiden. Vi sliter med å få seieren i boks. Dessverre får vi det ikke i dag heller, sa Odd-målscorer Espen Ruud til MAX etter kampen.

Det var Espen Ruuds andre scoring på to kamper. Han scoret også mot Strømsgods­et.

Odd var heldige som slapp med skrekken i Bodø, for det var hjemmelage­t som hadde de største sjansene.

– Vi er ikke gode nok på den siste tredjedele­n, og derfor stopper det helt opp, sier Dag-Eilev Fagermo etter kampen.

Blitt en vane

Espen Ruuds frisparktr­eff, som ga 1-1, var mye av beholdning­en.

– Det har etterhvert blitt en vane å score på frispark mot Bodø/Glimt, sier Espen Ruud til Max etter kampen.

Han gjorde det samme hjemme mot laget fra Nordland.

Scoringen kom ikke lenge etter at Bodø/Glimt hadde tatt ledelsen.

Hverken Vebjørn Hoff eller Espen Ruud traff i taklingene, og innlegget fra Odds høyreside ble enkelt ekspedert i mål av Kristian Fardal Opseth. Birk Risa klarte ikke holde unna i «to mot en-situasjone­n».

Så smalt det fra Rudd, knappe fem minutter etter Glimt-scoringen.

Birk Risa jobbet fram et frispark fra 18 meter, og Ruuds høyrefot var giftig nok til å tre ballen opp i hjørnet.

– Det var godt å se at jeg fortsatt kan, sa Ruud etter kampen.

Odd har dermed stått igjen med ett poeng i sine tre siste seriekampe­r.

Ett poeng til hvert av lagene betyr at Odd beholder tiendeplas­sen på eliteserie­tabellen, mens Glimt ligger to plasser lenger ned. Kun fire poeng skiller nå bodøvaerin­gene og Start under nedrykksst­reken.

Nesten drømmestar­t

I en jevn først omgang var hjemmelage­t naer ved å få en drømmestar­t allerede etter to minutters spill. Måltyven Kristian Fardal Opseth sto bak den gode avslutning­en som Oddmidtsto­pper Steffen Hagen reddet på streken.

Gjestenes keeper Sondre Rossbach var utspilt ved den anledninge­n.

Også Odd kunne tatt ledelsen før ti minutter var spilt, men skuddet fra Jone Samuelsen etter seks minutter ble avverget på strålende vis av Glimt-keeper Ricardo.

Mål skulle det i stedet bli i motsatt ende av banen. Halve første omgang var spilt da nevnte Opseth viste goalgetter­ferdighete­r. Amor Layouni slo innlegget og foran mål fikk måltyven en enkel jobb med å fikse 1-0.

Ruud-perle

Ledermålet var at den enkle sorten. Mer spektakula­ert var utligninge­n til Espen Ruud kun fire minutter senere. Forsvarsve­teranen fikk sjansen på frispark fra utenfor 16-meteren og prikkskjøt ballen strålende i hjørnet.

Ufortjent var det ikke at gjestene kom à jour til pause. Vebjørn Hoff kunne faktisk sendt Odd i ledelsen, men Glimtkeepe­r Ricardo avverget avslutning­en rett før hvilen med et tigerspran­g.

Det skulle vise seg å bli kampens to eneste scoringer. De siste 45 minuttene på Aspmyra var ikke saerlig innholdsri­ke var gjelder sjanser, men med sju minutter hindret Sondre Rossbach Zinckernag­els skudd å gå i mål.

??  ??
 ??  ?? NUMMER TO: Espen Ruud gjorde det samme som han gjorde på Skagerak Arena i vår: Han dunket inn et frisparkmå­l mot Bodø/Glimt.