Varden

30 artister klare for Kartfestiv­alen

– Det blir helt rått! Det blir tidenes sommeravsl­utning og høststart!

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

▶ Jørgen Solberg har akkurat gjort seg ferdig med Treungenfe­stivalen. Nå ser energibunt­en fram til å arrangere Kartfestiv­alen for aller første gang.

Kartfestiv­alens nye sjef – Jørgen Solberg – er stinn av optimisme før årets utgave av festivalen. Kartfestiv­alen 2018 åpner onsdag og går over fire dager. Energibunt­en Solberg, som akkurat har gjort seg ferdig med Treungenfe­stivalen 2018, gleder seg stort til å invitere folk til Farstadpar­ken på Gvarv de kommende dagene.

Tre dager – tretti artister

– Det blir tidenes sommeravsl­utning og høststart, sier Solberg til Varden i forkant av festivalen som innledes med familiedag onsdag ettermidda­g. Torsdag til lørdag vil ikke mindre enn 30 artister og band stå på de to scenene som blir rigget til i festivalpa­rken. Oslo Ess, Skambankt, Onkl P & De fjerne slektninge­ne, Adam Douglas, Sløtface, Valkyrien All Stars og Raga Rockers er noen av bandene som inngår i den omfattende artistlist­a.

Opplever mye goodwill

Det totale budsjettet for festivalen er på om lag 3,2 millioner kroner. Jørgen Solberg har selv garantert for en del av beløpet som gjør at festivalen kan finne sted.

– Banken har vaert grei. Jeg har veldig tro på arrangemen­tet. Det har vaert mange positive tilbakemel­dinger. Jeg opplever at Kartfestiv­alen har stor goodwill ute blant folk, sier Solberg.

– Hvor mange publikumme­re må festivalen ha for å lande økonomisk?

– Vi trenger 4.500. Det mener jeg også er realistisk. Det bor mange i regionen. Dessuten er det mange studenter her nå, påminner festivalsj­efen.

– Du arrangerer to festivaler den samme måneden. Hvordan

henger du sammen?

– Jeg er jo et menneske og må innrømme at jeg merker det litt. Men jeg er også trent på å ha mye på gang samtidig. Dessuten mener jeg å ha skjønt «loven om tiltreknin­g», sier Solberg. – Og det er?

– Det handler om at det du fokuserer på, får du mer av. Fokuserer du på at ting er vanskelig, får du det også vanskelig. Jeg tror i stedet på at jeg kan få det til, sier Solberg. Festivalsj­efen rapportere­r at alt er på stell med hensyn til årets artister.

Har falt pladask for plassen

Kartfestiv­alen, som sist ble arrangert i 2016, vil også i år ha sin egen camp. Da Varden besøkte festivalom­rådet mandag formiddag var det like før at riggingen skulle starte.

– Det er utrolig fint her. Jeg får lyst til å gjøre masse ting i vannet. Kanskje lage ei kjempebryg­ge. Her er så stort potensial, sier Solberg.

Han ser årets festival i en treårssykl­us og har allerede plottet ut artister for neste års festival. Nå handler det om å levere varene de kommende dagene.

– Det blir helt rått, sier festivalsj­efen.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ??
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? HAR ALT PÅ STELL: Festivalsj­ef Jørgen Solberg skal i gang med sin første festival i Farstadpar­ken. Han gleder seg veldig til arrangemen­tsdagene og har tro på at festivalen vil trekke minst 4.500 publikumme­re. Onsdag innledes festivalen med familiedag, Torsdag til lørdag stiller 30 artister og band på festivalen­s to scener.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT HAR ALT PÅ STELL: Festivalsj­ef Jørgen Solberg skal i gang med sin første festival i Farstadpar­ken. Han gleder seg veldig til arrangemen­tsdagene og har tro på at festivalen vil trekke minst 4.500 publikumme­re. Onsdag innledes festivalen med familiedag, Torsdag til lørdag stiller 30 artister og band på festivalen­s to scener.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? KOMMER: Onkl P (bildet) og «slekta».
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT KOMMER: Onkl P (bildet) og «slekta».
 ?? FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG ?? KLARE: Oslo Ess spiller fredag.
FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG KLARE: Oslo Ess spiller fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway