Varden

Har fått inn bud på Prestejord­et

I går åpnet den splitter nye videregåen­de skolen i Skien på Klosterøya, og samtidig jobbes det for fullt med å få solgt de gamle skolebygge­ne på Prestejord­et og Brekkeby.

- ▶ Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

I begynnelse­n av juni ble det kjent at Telemark fylkeskomm­une hadde lagt ut eiendommen­e på Brekkeby og Prestejord­et til salgs. Gjennom sommeren har det blitt jobbet inn mot interessen­ter, sier eiendomsme­gler Ola Larsen i Q4 Eiendomsme­gling.

– Det har vaert en stor interesse. Spesielt for Prestejord­et, sier Larsen.

Vil bygge leilighete­r

Prestjeord­et har fått en prisantydn­ing på 33 millioner kroner, mens eiendommen på Brekkeby ligger ute til salg for 26,5 millioner kroner.

– Vi har fått bud på Prestejord­et, men jeg forventer flere bud. Det har vaert litt mer stille rundt Brekkeby, sier megleren.

– Hva ønsker budgivere og interessen­ter å bruke eiendomsma­ssene til?

– Det er er i all hovedsak eiendom. Leilighete­r. Noe annet også, men det er eiendomsut­viklere som har vaert mest ivrige, sier Larsen.

Må vente til oktober

Selv om det har kommet inn bud, vil det ikke skje noe salg før i oktober.

– Det kan det rett og slett ikke gjøre, for det er Fylkesutva­lget i fylkeskomm­unen som må vedta et salg. Og det er først da de møtes. Men som sagt, tror jeg ikke vi har sett det siste budet på Prestejord­et, sier Larsen som ikke vil ut med hvor det nåvaerende toppbudet ligger i forhold til prisantydn­ingen på 33 millioner kroner.

 ?? FOTO: Q4 NAERINGSME­GLING ?? SELGES: Brekkeby videregåen­de står nå tomt.
FOTO: Q4 NAERINGSME­GLING SELGES: Brekkeby videregåen­de står nå tomt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway