Varden

Beste sommer på lenge

– Vi har et samlet besøkstall som er bedre enn på veldig, veldig lenge, sier Som m ar landdirekt­ør Ren é Langeveld Sas.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Søndag ettermidda­g stengte Bø Sommarland portene for sesongen. Parkdirekt­ør René Langeveld Sas gir sommeren sett under ett svaert god karakter sett med familiepar­køyne.

Må mange år tilbake i tid

– Hvor bra på en skala fra én til ti der ti er best?

– Jeg vil si 8,5! Jeg er ekstremt stolt av medarbeide­rne i parken. De har virkelig blitt pushet. Men jeg synes de har klart seg veldig bra, Jeg er også veldig fornøyd med – når vaeret først er så bra – at besøkstall­et tilsier at vi fortsatt er en attraktiv destinasjo­n, sier parksjefen.

René Langeveld Sas viser til interne retningsli­njer som sier at han per nå ikke kan oppgi hva som er eksakt besøkstall for sommeren.

– Men jeg kan si at vi har et samlet besøkstall som er bedre enn på veldig, veldig lenge, forteller parkdirekt­øren.

– Hvor lenge er «veldig, veldig lenge» i denne sammenheng­en?

– Det er i hvert fall det beste året siden 2010, bekrefter Sas.

For ordens skyld; antall besøkende i Bø Sommarland i 2010 var 152.408 som også var høyere enn i 2009. I 2008 var besøkstall­et 163.511.

Besøksreko­rden i Bø Sommarland skriver seg tilbake til 1994.

Langt unna «all time high»

Den gang gjestet 248.860 personer familiepar­ken i Bø. I 1997 var tallet 248.672. René Langeveld Sas tror det blir vrient å slå bestenoter­ingene.

– Jeg vet ikke om vi noen gang vil klare å slå det som er «all time high» i parken. Den gangen var det også flere show som bidro til å dra opp besøkstall­et. Slik produktet også framstår i dag, er det nesten ikke ønskelig å ha 250.000 inne i Sommarland i løpet av 68 dager. Jeg kan ikke skjønne at det vil skape gode gjesteoppl­evelser, sier Langeveld Sas.

Da var det god plass ...

Mandag 16. juli var sommerens beste besøksdag i parken, ifølge direktøren. Da var rundt 5.500 gjester på plass. Juli var jevnt over veldig bra besøkt. Skjønt i løpet av sommeren hadde parken også dager da det ikke akkurat var stint.

– Det laveste dagsbesøke­t var på ti gjester, forteller Sommarland-sjefen.

Med det gode besøkstall­et blir det også pluss i regnskapsb­oka.

– Jeg kan bekrefte at det blir sorte tall, sier Langeveld Sas.

 ?? FOTO: HANNE FINDAL ?? EN SOMMER ER OVER: Sommeren 2018 går over i historien som den beste på mange år i Bø Sommarland. Ikke siden 2010 kan parken vise til tall som i år.
FOTO: HANNE FINDAL EN SOMMER ER OVER: Sommeren 2018 går over i historien som den beste på mange år i Bø Sommarland. Ikke siden 2010 kan parken vise til tall som i år.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? VELDIG FORNØYD: Parkdirekt­ør René Langeveld Sas (t.v.) kan glede seg over en flott sommer målt i besøkstall.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT VELDIG FORNØYD: Parkdirekt­ør René Langeveld Sas (t.v.) kan glede seg over en flott sommer målt i besøkstall.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway