Varden

I dag var de snille

Første skoledag kjørte politiet «snille kontroller». Det er det slutt på.

- ▶ Jon-Inge Hansen jon-inge.hansen@varden.no

Hver dag i to uker skal politiet ha kontroller på skoleveien til 130 barneskole­r i fylket. Alle skal få besøk.

– Vi kommer til å dukke opp alle steder, når som helst, sier Nils Anders Bruun, trafikkont­akt for politiet i Telemark.

Dårlig sikring

Mandag prioritert­e politiet å veilede barn og foreldre, sammen med Statens Vegvesen og Trygg Trafikk. De har hatt fokus på sikring av barn i bil, fart forbi skolene og forsøke å få faerrest mulig foreldre til å kjøre barna helt til skoleporte­n.

– Det syndes mye mot reglene om sikring av barn i bil, sier Bruun. Alle barn med høyde under 1,35 skal sikres med godkjent barnesikri­ngsutstyr tilpasset vekt og høyde.

– Vi har ikke gitt bøter for det i dag, men det kommer vi til å gjøre, sier Bruun.

Gårsdagens kontroller oppsummert viser at det ble det gitt to muntlige pålegg for dårlig atferd i trafikken på Helle. Det samme ble gitt på Gjerpen, her ble i tillegg én tatt for kjøring uten førerkort.

– Gå sammen med barna

Trygg Trafikk fokuserte første skoledag på «Hjerterom», en kampanje for å få foreldre til å parkere et stykke unna og gå sammen med barna til skolen. Dette for å unngå trafikkfar­lige situasjone­r med mange biler på lite plass, mange barn og stressede foreldre med dårlig tid.

Første skoleldag viste at mange foreldre hadde mye å gå på.

– Det var kaotisk ved Lunde barneskole i dag, og oppsto situasjone­r som ikke bør skje med en barneskole, sier Bruun.

Han var selv ved Lunde første skoledag, men vet at det var tilsvarend­e problemer ved Bratsbergk­leiva skole.

– Vi kan ikke forby noen å kjøre helt fram til skolen, men vi kan gripe inn hvis det oppstår trafikkfar­lige situasjone­r, sier Bruun.

 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? TRYGG SKOLEVEI: Disse tre er blant lederne av årets aksjon på skoleveien­e: Vibeke Lin-Jacobsen fra Statens vegvesen, Nils Anders Bruun, politiet og Brita Straume fra Trygg Trafikk.
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK TRYGG SKOLEVEI: Disse tre er blant lederne av årets aksjon på skoleveien­e: Vibeke Lin-Jacobsen fra Statens vegvesen, Nils Anders Bruun, politiet og Brita Straume fra Trygg Trafikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway