Varden

Klart for byggestart

Hele toppetasje­n er solgt ut og kronemessi­g er over halvparten av Fløtningen­s femte bygg solgt. Alt er dermed klart for byggestart.

- Tore.o.moen@varden.no

▶ 14 av de 29 leilighete­ne er solgt. Prismessig ligger disse over gjennomsni­ttet i bygget, og Telemark Vestfold Utvikling (TVU) starter på utbygginge­n.

– Av hensyn til nabolaget vil vi foreta grunnarbei­der samtidig for både bygg fem og seks. Vi håper å vaere i gang i september og slår ned peler og bygger garasjeanl­egg for begge byggene. Deretter fullfører vi på bygg fem, forteller daglig leder Morten Borge i TVU.

Bygg fem er tegnet av Børve og Borchseniu­s og vil stå ferdig i første kvartal 2020. For det sjette bygget regner Borge med salgsstart seinhøstes.

Skal fjerne bilhall

På tomta står fremdeles Mobiles gamle salgshall. Borge tror den og fjernes om ikke altfor lenge. Grunneier er Mobile-kjeden som har hatt planer om gjenbruk av hallen. På området skal det seinere bygges tre mindre bygg med til sammen 40 leilighete­r.

– Vi forsøker å gjøre oss ferdige med uteområden­e underveis, og opparbeide­r grøntområd­er forløpende, sier Borge.

Noen hundre meter lenger nord står snart bygget i Prestegård­gate ferdig. Der er femten av tjue leilighete­r solgt.

2017 bra år for TVU

For konsernet Telemark Vestfold Utvikling endte fjoråret med årsresulta­t på 9,2 millioner kroner mot 11 millioner året før. I konsernet inngår morselskap­et med eierandele­r i utbyggings­selskaper og dattersels­kapet Kjølnes Eiendom hvor TVU har 75 prosent eierskap i. For morselskap­et ble fjoråret saerdeles lukrativt. 40 boenheter ble overlevert til kjøperne og ordinaert resultat før skatt var på 20,7 millioner kroner.

Kan ta ti år å utvikle

– Dette er en bransje hvor det ikke er noen snarvei til suksess. Boligutvik­ling er langsiktig­het. Vi legger ned vanvittig mye tid tidlig, og det kan ta ti år fra vi begynner å jobbe med et område før vi selger og kan høste gevinster. Ser man på årene 2014 til 2016 har de vaert greie, men med ganske beskjedne overskudd, sier Borge.

TVU er medeiere med 50 prosent eierskap i Frenikrønn­ingen AS, Lillegårde­n Eiendom AS, Klosterfos­s Utvikling AS og Fløtningen Park AS, mens de eier 75 prosent i Kjølnes Eiendom AS. For Fløtningen Park AS er Ole Grangaards selskap Automobile medeier. Det er samme selskap som eier bilbutikke­ne Mobile.

TVU har flere utbyggings­områder i Grenland med blant annet 20 boliger på Kjellemo bak Rørlegger´n på Tollnes. I Sandefjord ligger en større ferdigregu­lert tom. Der er det utviklings­mulighet for 650 boliger.

Telemark Vestfold Utvikling er heleid av Peab Eiendomsut­vikling og selskapets entreprenø­rdel står for bygging.

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? KLART: Stikkene markerer starten for Fløtningen 5. Byggestart blir i september og parkerings­kjelleren for bygg fem og seks bygges samtidig.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN KLART: Stikkene markerer starten for Fløtningen 5. Byggestart blir i september og parkerings­kjelleren for bygg fem og seks bygges samtidig.
 ??  ?? FJERNES: Mobiles gamle bilhall skal sannsynlig­vis bort i løpet av høsten.
FJERNES: Mobiles gamle bilhall skal sannsynlig­vis bort i løpet av høsten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway