Varden

Bypakkekos­tnader

-

Ap-ordføreren­e gir seg tydeligvis ikke i håpet om å få ekstra penger til den kostnadssp­rekken i Lilleelvpr­osjektet som de selv står ansvarlige for.

Det er som de har fått klar beskjed om: Telemark fylke eier veien og dermed står de selv ansvarlige for hva som skjer med den. Videre har Bypakkegru­ppa gått med på et utilbørlig press fra Porsgrunn kommune om å velge det dyresteogm­estusikrea­lternative­t med miljøtunne­l. I tillegg var det jo livet om å gjøre å få komme igang så fort som mulig før fullstendi­ge grunnunder­søkelser var klare.

Å bygge i et «elveleie» skjønner de fleste at er forbundet med mange usikre momenter. At det her ble ekstraarbe­id burde ikke overraske noen - ei heller at det ville medføre ekstra kostnader.

Bypakke Grenland har en fastsatt totalramme med penger. Denne rammen MÅ holdes! Å prate om at dette blir dyrere for bilistene blir derfor fullstendi­g feil. To- talsummen for bompengein­nkreving er fast. Når summen er nådderfase­1over.

Konsekvens­ene er at det må kuttes i en del av de håpløse klattetilt­akene som er foreslått. Det er bare å begynne å stryke bakfra i ønskelista. Dette er et Porsgrunnp­rosjekt og i alle fall bør dette få konsekvens­er for andre Porsgrunns­prosjekter. De får begynne å stryke bakfra i ønskeliste­n sin. Det er de som har presset frem dette alternativ­et.

Porsgrunn kan starte med å kutte ut det tåpelige erstatning­skravet de har fremmet for tap av P-plasser. De har visst i flere 10-år at det var tenkt ny vei her. Prestisjep­rosjekt som sykkelog gangbruer over elva både i Porsgrunn og Skien bør revurderes. De to gangbruene over elva virker ganske unødvendig­e og kan i tilfelle erstattes med små ferjer. Bruene er i hovedsak tenkt som minnesmerk­er og monumenter over politikere som mener seg fremtidsre­ttet og handlekraf­tige.

Harald Svendsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway