Varden

Vannstande­n synker etter flom i India

-

Vannstande­n har begynt å synke, og en militaerfl­yplass er åpnet for å få fortgang i hjelpearbe­idet i delstaten Kerala i India, der over 200 personer er døde.

Mandag begynte regnet å gi seg, og vannstande­n har begynt å falle mange steder i delstaten etter en uke med kraftig regn. Helikoptre fra haeren og fiskebåter er nå i gang med å lete etter overlevend­e og fordele mat, vann og medisiner til isolerte landsbyer.

En militaerfl­yplass i Kochi ble mandag åpnet for sivile flygninger for å få fortgang i arbeidet med å levere forsyninge­r og evakuere folk. Byens sivile lufthavn har vaert stengt i nesten en uke.

Tusener av mennesker er blitt evakuert av fiskere som har fulgt myndighete­nes oppfordrin­g om å stille opp med båter mot betaling og ta seg inn fra kysten gjennom de oversvømte områdene.

Søndag ble 22.000 personer fraktet i sikkerhet. Samtidig ble minst 30 funnet døde. Siden 8. august har over 200 personer mistet livet i den verste flomkatast­rofen i Kerala på hundre år. Noen steder i delstaten har det falt mer enn dobbelt så mye regn enn det som er vanlig i monsunseso­ngen.

Førsteprio­ritet nå er å forsyne innbyggern­e med rent drikkevann og å gjenoppret­te strømforsy­ningen i Kerala, der det bor rundt 33 millioner mennesker, opplyser delstatens førstemini­ster Pinarayi Vijayan.

Han sa også at helsearbei­dere skal sendes ut til hver landsby for å sjekke om situasjone­n har ført til spredning av sykdommer. Flommen som monsunregn­et har utløst, har til nå forårsaket skader til en anslått verdi av 25 milliarder kroner, men tallet er ventet å stige. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway