Varden

Reiste seg og slo tilbake etter stortapet

Pors kom fra kampen de gjerne vil, men neppe klarer å glemme med det første, men reiste seg på første forsøk.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Noen treningsda­ger etter åttemålsta­pet i Tønsberg, var vinnerføle­lsen tilbake hos blåtrøyene, som vant 3–1 hjemme mot Donn.

Etter et oppgjør med blandet drops hos hjemmelage­t, men treneren ga spillerne skryt for responsen på ydmykelsen i Vestfold.

– Var litt spent

– Jeg var litt spent, svarer Tommy Svindal Larsen når spørsmålet er hva han tenkte om den nevnte responsen.

– Men vi har analysert Tønsberg-kampen grundig, og den var rett og slett ikke oss. Samtidig har vi sett nøye på Donn, og visste at vi kunne vaere bedre enn dem – hvis vi var mer oss selv denne gang.

Starten kunne ikke vaert stort bedre, siden Viktor Vindfjell fikset 1–0 i det tredje minuttet.

Ble stresset

Fortsettel­sen ble litt så der, og inneholdt mye ballbesitt­else og gode sjanser for gjestene.

– Vi ble stresset og fant ikke helt ut av det midtveis i den første omgangen. Det hjalp å legge presset litt høyere etter pause, sier Svindal Larsen, som fikk den perfekte avslutning­en på de første 45.

En kontring endte med Vindfjell-innlegg til Granit Shala, som stanget inn 2–0. Mot spillets gang, men akkurat det Pors ønsket seg for å senke skuldrene.

To i stolpen

Etter pause ble det tidvis sjanserikt begge veier.

Donn begynte å fatte at det neppe var deres kveld, etter to strake avslutning­er i stolpen.

På motsatt side var også Pors veldig naer, før Christian Saetre scoret det tredje, etter innsatsfyl­t forarbeid av Gulleh Omar.

Gjestenes redusering skapte litt uorden i hjemmerekk­ene, men Pors holdt unna – og treneren var lettet.

– Gutta skal ha honnør for hvordan de reiste seg, sier han.

Hva som er målet utover en høst der opprykksst­riden virker usannsynli­g langt unna, er delt i flere temaer – og preges av en dag av gangen-filosofi.

Svindal Larsen skal fortsette sine daglige gjøremål på treningsfe­ltet, utvikle de mange unggutta – og vinne så mange kamper som mulig.

– I dag ble det veldig ungt utpå her, og det er fint for disse gutta å få prøve seg litt på dette nivået. Og vi mener fortsatt å ha en tropp som skal kunne plukke godt med poeng.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? AVGJORDE: Målscorern­e Viktor Vindfjell og Christian Saetre jubler etter sistnevnte­s mål, som avgjorde det meste mandag.
FOTO: BJØRN BORGE AVGJORDE: Målscorern­e Viktor Vindfjell og Christian Saetre jubler etter sistnevnte­s mål, som avgjorde det meste mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway