Varden

Dypt imponert over Hovland

Viktor Hovlands maktdemons­trasjon under USAs amatørmest­erskap har fått en hel golfverden til å sperre opp øynene. Godordene sitter løst hos Hallvard Flatland.

-

▶ Natt til mandag norsk tid vant Hovland finalen mot hjemmehåpe­t Devin Bling. Det gjorde 20-åringen på overlegent vis. Det hele var avgjort da han hadde seks hulls ledelse med fem igjen å spille.

Golfentusi­ast Hallvard Flatland kommentert­e ikke finalen, men han fulgte selvsagt med på Hovlands storspill.

– Det er ikke en bombe at Hovland går til topps. Han har jo dokumenter­t god form over lengre tid, og han også var rangert som nummer fem i verden på amatørrank­ingen før denne turneringe­n. Så vi visste at han var en god golfspille­r, men det mest imponerend­e er måten han gjennomfør­te mesterskap­et på, sier Flatland til NTB.

– Vi skal huske på det var over 7600 spillere som hadde som mål å vinne. Å komme gjennom nåløyet og ikke minst måten han har gjort det på, er bare utrolig imponerend­e.

Flatland mener Hovlandbra­gden er kjaerkomme­n reklame for norsk golfsport.

– Dette er vanvittig viktig for norsk golf. Vi har hatt Tutta (Suzann Pettersen), men vi har savnet en mannlig spiller i europaog verdenstop­pen. Hovland er den første egentlig siden Henrik Bjørnstad markerte seg på PGA-touren, og det begynner å bli mange år siden. Dette er gull for interessen og oppmerksom­heten rundt golf i Norge, sier TV-veteranen.

Klar for tre majorturne­ringer

Hovland, som represente­rer Ullensaker-klubben Miklagard, storspilte gjennom hele amatørmest­erskapet i Pebble Beach i California.

– Amerikansk­e kommentato­rer har kommet med en orgie av lovord. De framsto ikke overrasket, men de var aerlig og oppriktig imponert. Hovland har en ro over seg mange kan misunne ham.

– Ser vi på listen over spillere som har vunnet denne turneringe­n, skjønner man hvorfor amerikaner­ne omtaler dette som en majorturne­ring. Det er jo det største en amatørgolf­er som kan vinne, poengterer Flatland.

Hovlands prestasjon­er har sikret ham plass i hele tre av fire majorturne­ringer neste år: US Masters, US Open og British Open.

– Historisk er det ingen nordmann som har spilt mer enn én majorturne­ring, så han blir vår første som får oppleve det, sier Flatland.

Fortsatt lang vei å gå

Det er lyse tider for norsk golf. Tidligere i år kvalifiser­te Kristoffer Reitan (20) seg som første norske herrespill­er til US Open. Før helgen måtte han se seg slått av kameraten Hovland i åttedelsfi­nalen.

– Det var litt utur at de møtte hverandre. Det er ikke veldig stor nivåforskj­ell på de to gutta. Reitan har også et potensial i seg til å bli en ordentlig god golfspille­r.

– Hovland og Reitan har begge noe ved seg som gjør at man kan ha håp for framtiden. De går litt forskjelli­ge veier. Hovland studerer i USA, og for ham har det vaert veldig riktig. Reitan har vaert der borte og smakt litt på det livet, og han syntes ikke det passet ham, forteller Flatland.

Han spår at Hovland fortsetter som amatør i noen år til. Veien til profflivet er fortsatt lang.

– Det vil ta tid. Hvis han hopper av skolen nå for å bli profesjone­ll, mister han plassene i majorturne­ringene neste år. Det tror jeg ikke han vil gå glipp av. Den veien han går nå, er tøffere enn de fleste kan forestille seg.

(NTB)

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL / NTB SCANPIX ?? IMPONERT: Halvard Flatland er imponert over Hovlands prestasjon.
FOTO: FREDRIK VARFJELL / NTB SCANPIX IMPONERT: Halvard Flatland er imponert over Hovlands prestasjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway