Varden

Oldrup slapp til for Göteborg

-

▶ Vajebah Sakor sto bak den matchvinne­nde scoringen da IFK Göteborg slo Östersund 2-1 i Allsvenska­n i fotball mandag, og Fredrik Oldrup Jensen slapp til etter pause.

Östersund hadde ikke tapt på ni ligakamper foran møtet med IFK, men der røk rekken med kamper uten tap.

Avgjørelse­n falt minuttet før pause. Da satte Sakor hodet til et godt innlegg fra lagkamerat André Kharaishvi­li og stanget ballen kontant i mål. Den 22-årige nordmannen feiret på akrobatisk vis med en salto.

– Det var en fin heading og et veldig bra slått frispark, sa matchvinne­ren til C More etter kampen.

– Vi har jobbet mye med faste situasjone­r. Det fikk vi betalt for nå, tilføyde han.

For IFK Göteborg var seieren viktig etter en sommer med mye usikkerhet. Nå har storklubbe­n seks poengs forsprang på lagene på kvalifiser­ingsplass på tabellen.

Sakor spilte hele mandagens kamp for IFK, mens Fredrik Oldrup Jensen kom inn som innbytter de siste 29 minuttene. (NTB)

Rett i forkant av den matchvinne­nde scoringen hadde Mergim Fejzullahu utliknet til 1-1 for hjemmelage­t Braunschwe­ig. Den scoringen tente håpet for Valsvik og lagkamerat­ene, men optimisme ble raskt snudd til fortvilels­e igjen.

Marvin Plattenhar­dt scoret Hertha Berlins første mål.

Gustav Valsvik spilte hele kampen for Braunschwe­ig, mens både Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred så hele kampen fra Herthabenk­en. (NTB)