Varden

Et godt vennskap betinger vilje til å lete etter og framheve gode sider. Skien kommune svikter ikke

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Hovedutval­get for oppvekst i Skien kommune skal, denne uken, diskutere oppfølging av samarbeids­avtalen mellom vennskapsb­yene Minot og Skien. I avtalen mellom byene heter det at «Skien ønsker saerlig å få innsikt og kunnskap om offentlige skolers pedagogisk­e metoder og planer for undervisni­ng i lesing, aritmetikk og matematikk».

▶ Skolesyste­met i USA og Norge har, forsiktig sagt, sine forskjelle­r. Oppvekstsj­ef Grete Gjelten konkludere­r med at «det har ikke lykkes oss å finne områder der Minot har skolefagli­ge resultater eller pedagogisk­e og metodiske opplegg som de presentere­r som spesielle selv om intensjons­avtalen peker på program for lesing, aritmetikk og matematikk».

▶ Det fastslås også at det har «vaert forsøkt ulike opplegg knyttet til elevkontak­t mellom klasser i Minot og Skien», men at «responsen på denne type samarbeid har til nå vaert liten», etter alt å dømme fordi «det har vaert vanskelig å finne innfallsvi­nkler og områder som fenger både laerere og elever» og at «det oppleves nok som om denne type samarbeid har utspring i overordned­e administra­tive og politiske ønsker og vilje snarere enn et pedagogisk og kulturelt behov».

▶ Til tross for utfordring­ene, har det lykkes oppvekstav­delingen å finne en mulighet for samarbeid mellom byene: «Ut fra planverk kan det imidlertid synes som om [Minot] blant mange andre fokusområd­er er i gang med å implemente­re systemer for å analysere og identifise­re elevers styrker og svakheter.»

▶ Et godt vennskap betinger vilje til å lete etter og framheve gode sider. Skien kommune svikter ikke i denne oppgaven.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway