Varden

Likebehand­ling av livssyn

- Åge Eriksen, Borgeåsen

Justismini­ster Tor Mikkel Wara, (Frp) foreslår å avvikle all økonomisk støtte til muslimske trossamfun­n, men oppretthol­der støtten til Den norske kirke. Forslaget er direkte i strid med Grunnloven­s paragraf 16.

Justismini­steren (Frp) viser sin politiske profil. Den mest høyrepopul­istiske fløyen i Frp er nok fornøyd. Er ikke en justismini­ster statsråd for hele landet?

Grunnloven­s paragraf 16 låter som følger: «Alle innbyggere i riket har fri religions-utøvelse. Den norske folkekirke, en evangelisk­luthersk kirke, forblir Norges folkekirke og understøtt­es som sådan av staten. Naermere bestemmels­er om kirkens ordning fastsettes ved Lov. Alle tros- og livssamfun­n skal understøtt­es på lik Linje».

Prinsippet om likebehand­ling er en direkte konsekvens av den trosfrihet­en som beskyttes av den norske grunnloven, Den europeiske menneskere­ttighetsko­nvensjonen og FNs konvensjon om sivile og politiske rettighete­r.

Hvis staten utsetter noen for usaklig eller uforholdsm­essig forskjells­behandling når det gjelder tro eller livssyn er dette i strid med loven og menneskere­ttighetene.

Om ikke Tor Mikkel Wara (Frp), er klar over dette, så er Norges statsminis­ter Erna Solberg, klar over dette. Eller tror Tor Mikkel Wara (Frp) at han er statsråd for sine egne, ikke hele landet?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway