Varden

Bekkevold og grasrota

- Ragnar Skaara (Begge foto: NTB Scanpix)

Mye har vaert sagt og skrevet om Geir Bekkevold (bildet øverst på siden) og hans vielse av et likekjønne­t par, og det siste ordet er sikkert heller ikke sagt i den forbindels­e.

Enkelte politikere, slik som Bekkevold i dette tilfelle, velger å promotere sine saerintere­sser fremfor å tenke på hva som er til sitt partis beste. «Grunnfjell­et» i KrFs velgermass­e har alltid bestått av velgere med et bibelsyn hvor likekjønne­t samliv ikke har vaert akseptert.

Bekkevolds vielsesstu­nt vil for mange KrF-velgere virke provoseren­de. Å argumenter­e med at han (Bekkevold) opptrer med to hatter, har lite for seg i praksis. Er man en sentral politiker, er man på 24/7. Når velgere skal stemme ved neste korsvei, er det politikere­n man stemmer på og ikke på presten.

Ved siste stortingsv­alg var det med et nødrop at KrF kom over den magiske sperregren­sen. Det er grunn til å tro at Bekkevolds vielseshan­dling vil vaere et bidrag til at KrF styrer med stø kurs mot å komme under sperregren­sa ved neste stortingsv­alg.

At både sentralsty­ret og Hareide støtter Bekkevolds handling er ytterliger­e med på å øke avstanden mellom partiledel­sen og grasrota i partiet. Det er synd for partiet at de på sentralt hold ikke later til å forstå denne sammenheng­en.

Kanskje det er på tide at stortingsp­olitikere laerer seg til å stikke fingeren i jorda og stille seg følgende spørsmål: «Hvem er som har gitt meg tillit og mandat til å sitte på tinget?»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway