Varden

I år ville «alle» ha rib

Det er saerlig én båttype som har vaert populaer i sommer: Rib-salget tok helt av for Motor Huset.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

Det varme vaeret har ikke bare gjort at det har vaert svaert varmt i butikkloka­lene på Raset. Salget har også gått en kule varmt, spesielt for en av båttypene.

– Vi har solgt 100 gummibåter i løpet av sommeren, forteller den daglige lederen av Motor Huset AS på Raset, John Furuheim. Og av gummibåten er det saerlig riber det har gått mange av.

– Solgte fjor?

– Nei, da solgte vi 50. Det har ligget på det nivået de siste årene. Det er litt rart, men i år har det kanskje gått mote i det å eie en rib, tror Furuheim. dere

– Dyrt leketøy

like mange i

En rib er båt med en v-formet glassfiber­bunn, utstyrt med en gummibåtpø­lse hele veien rundt, unntatt på hekken, der det sitter en påhengsmot­or.

En vanlig gummibåt koster fra 5000 kroner, mens en ferdig utstyrt rib, med henger, kraftig motor og tilbehør ofte ligger på 100.000 kroner, får vi vite.

– Det er jo et nokså dyrt leketøy de kjøper til guttungen. Mange av båtene har kostet enda mer, og svaert mange er kjøpt på kreditt, sier John Furuheim.

En av ribene kostet én million

Men ikke penger.

– En av ribene kostet en million kroner, røper Furuheim, som innrømmer at det er moro alle trenger å låne gjøre slike salg.

I år ligger det an til et godt båtsalg; cirka 200 båter, 200 hengere, og omtrent det samme antallet motorer. John Furuheim tror båtbutikke­n han og familien har drevet i 33 år, har ett fortrinn som gjør at de får kunder fra både fjern og naer.

– Her får de alt

– Mens mange andre båtbutikke­r spisser vareutvalg­et og svarer kundene at de kan bestille, har vi gått andre veien: Vi har i grunn utvidet utvalget. Det gjør at folk velger oss, for her opplever de at de får alt på ett sted, hevder John Furuheim. ▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? POPULAER BÅT: John Furuheim i Motor Huset mellom flere utgaver av årets mest populaere båttype; rib.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD POPULAER BÅT: John Furuheim i Motor Huset mellom flere utgaver av årets mest populaere båttype; rib.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? RIB: Gummibåter og saerlig riber, som denne Grand GoldenLine 650, har stått for halvparten av nybåtsalge­t ved Motor Huset i år.
FOTO: PRIVAT RIB: Gummibåter og saerlig riber, som denne Grand GoldenLine 650, har stått for halvparten av nybåtsalge­t ved Motor Huset i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway