Varden

Advarer Russland mot å legge seg opp i 2018-valget

-

Donald Trumps nasjonale sikkerhets­rådgiver John Bolton advarer Russland om at USA ikke vil tolerere noen form for innblandin­g i kongressva­lget i november.

Bolton møtte torsdag sin russiske motpart Nikolai Patrusjev i Genève. Samtalen var en oppfølger til toppmøtet mellom Donald Trump og Vladimir Putin i Helsingfor­s i juli.

Men tonen i Genève var mindre hjertelig. Ulike oppfatning­er av spørsmålet om russisk innblandin­g i amerikansk­e valg gjorde det umulig å legge fram en felles uttalelse.

– Jeg har gjort det klart at vi ikke vil tolerere innblandin­g i 2018, og at vi er forberedt på å ta de grep som er nødvendige for å hindre at det skjer, sa Bolton til pressen.

Tidligere sist uke opplyste har Facebook og Twitter, uavhengig av hverandre, at de har avdekket hundrevis av sider og kontoer med tilknytnin­g til Russland og Iran. Målet skal ha vaert å villede og feilinform­ere folk flere steder i verden, inkludert i USA.

I tillegg la Microsoft samme uke lagt fram opplysning­er om at selskapet har oppdaget nye russiske hackerangr­ep. De var rettet mot amerikansk­e politiske grupper før høstens kongressva­lg.

Patrusjev sa i Genève at en felles uttalelse med henvisning til russisk innblandin­g også måtte inneholde en setning om amerikansk innblandin­g i Russland.

– Men det ville amerikaner­ne ikke skrive under på, sa sjefen for Russlands nasjonale sikkerhets­råd.

(NTB)

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? ADVARER RUSSLAND: USAs nasjonale sikkerhets­rådgiver, John Bolton.
FOTO: AP/NTB SCANPIX ADVARER RUSSLAND: USAs nasjonale sikkerhets­rådgiver, John Bolton.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway