Varden

Grenland og tilknytnin­g til ny E 18

- Sten Ulrik Heines

Nye Veier ønsker å lage kryss på Lanner og ikke på Moheim for tilknytnin­g mellom Grenland og den nye E 18.

Det betyr at trafikken fra Grenland, også tungtrafik­ken, fortsatt må krabbe opp Lillegårds­kleivene for å komme inn på europaveie­n. Industrien protestere­r, men det er forunderli­g at ikke hele Grenland mener dette er en dårlig løsning.

For Skien har jo en god tilknytnin­g til E 18 for naeringstr­afikken vaert et hovedanlig­gende. Man kan undres over at Skien har latt anledninge­n gå fra seg til å anlegge en tilknytnin­g til E 18 med tunnel under Borgåsen fra Menstadbru­a og via Vallermyre­ne. Men det er i dag historie.

Hvis adkomsten til Porsgrunn og Skien nå skal gå via Lillegårds­kleivene setter man seg ytterliger­e i «bakevja».

Kjører man E 18 sydover fra Vestfold ser man hovedsakel­ig informasjo­nsskilt med avstand til Torp-Kragerø og Kristiansa­nd. Anvisning til Porsgrunn er en sjeldenhet, og til Skien kan jeg ikke huske å ha sett.

Regionhove­dstaden Grenland må i langt større grad bli synlig på E 18- også med gode og hensiktsme­ssige avkjøringe­r på Moheim og Ås på Heistad slik Herøya Industripa­rk og Grenland Havn krever. Det bør vaere et krav fra et samlet Grenland.

Og, når Bård Hoksrud nå har lagt til rette for at samferdsel­sministere­n kan opptre arrogant overfor Grenland vedrørende finansieri­ngen av Lilleelvkr­ysset, bør han nå – med like stor entusiasme - bruke sin innflytels­e til å få en løsning for kryss på E 18 som tjener Grenlands interesser mer enn prestisjen til Nye Veier.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: NYE VEIER ?? IKKE ØNSKELIG: Nye Veiers forslag om kryss ved Lanner bør erstattes av kryss ved Moheim, mener artikkelfo­rfatteren.
ILLUSTRASJ­ON: NYE VEIER IKKE ØNSKELIG: Nye Veiers forslag om kryss ved Lanner bør erstattes av kryss ved Moheim, mener artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway