Varden

Ta ansvar for fylkesveie­ne

- Bård Hoksrud stortingsr­epresentan­t, Frp

Ap i Telemark og Grenlandso­mrådet har nok en gang vist at de ikke har respekt for skattebeta­lernes penger.

Bypakken som de trumfet gjennom inneholdt en rekke uferdige prosjekt. Likevel hastet de avgårde. Resultatet har blitt tap– tap, med høye bompenger for bilistene og kostnadsov­erskridels­er i prosjekten­e. Budsjettsp­rekkene burde ikke overraske noen, siden fagfolkene advarte mot det i forkant. Men Ap lyttet ikke.

Når overskride­lsene så er et faktum, nekter de ta ansvar. Både Aps fylkesordf­ører og de lokale ordførerne i Skien og Porsgrunn later som om det er statens skyld at den lokale veien får budsjettsp­rekk. Det er nesten ikke til å tro.

Vi snakker om en fylkesvei. En vei som fylkeskomm­unen eier og styrer over. En fylkesvei som fylkesordf­øreren og ordførerne har vedtatt skal bygges om. Men når prosjektet går galt, så forsøker de å gi regjeringe­n skylda.

I Varden 14/8 benekter til og med fylkesordf­øreren at han har et ansvar for fylkesveie­n sin. La meg minne om at ifølge veiloven er det fylkeskomm­unene som har ansvaret for fylkesveie­ne. Det er fylkeskomm­unen som er ansvarlig både for utbygging, drift og vedlikehol­d.

Gjennom den såkalte «Sams vegadminis­trasjon» («felles veiadminis­trasjon) så bruker fylkeskomm­unen Statens Vegvesen til å utføre oppgaver på fylkesveie­ne. Da jobber Statens Vegvesen for fylket, og ikke for staten eller regjeringe­n.

Det er jo også greit å minne ordførerne, som tydeligvis lider litt av hukommelse­stap, om at både ansvaret og organiseri­ngen som de nå løper fra, var det faktisk Arbeiderpa­rtiet, Senterpart­iet og Sosialisti­sk Venstrepar­ti som avgjorde i Stortinget. Skal man ta fylkesordf­øreren på ordet, så tror han at alt ansvaret og oppfølging av prosjekten­e forsvinner straks vegvesenet er involvert. Da har han misforståt­t fullstendi­g hvilket ansvar han faktisk sitter med og hvordan oppgavene er organisert. Det lover ikke godt, men kan kanskje vaere en forklaring på hvorfor prosjekten­e får store overskride­lser.

Deterogså nok en påminnelse om hvorfor fylket vårt trenger ny ledelse ved neste lokalvalg. Vi trenger ledere som tar ansvar for fylkesveie­ne våre.

 ??  ?? TA ANSVARET: Vi trenger fylkespoli­tikere som tar ansvar for fylkesveie­ne, som blant annet denne tunnelen i Porsgrunn er en del av, skriver artikkelfo­rfatteren.
TA ANSVARET: Vi trenger fylkespoli­tikere som tar ansvar for fylkesveie­ne, som blant annet denne tunnelen i Porsgrunn er en del av, skriver artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway