Varden

Fikk bare én sjanse – og grep den godt

Marte Pettersen fikk ikke testet formen i forsøkshea­t, men traff ganske perfekt i finalen og ble juniormest­er.

-

Porsgrunns­jenta, som studerer i Trondheim og løper for Trondheim Friidrett, senket sin personlige rekord fra 24,49 til 24,00 på Bislett søndag.

Flere som kunne

– Egentlig har jeg hatt flere løp i det siste som kunne vaert pers, men forholdene har vaert litt så som så. Veldig godt å få det til i NM, sier 21-åringen, som gjerne skulle løpt forsøkshea­t på veien til U23-gullet.

– Jeg ville gjerne løpt forsøk lørdag, for å vaere skikkelig klar i dag, men det gikk uansett ganske greit, får man si.

Pettersen studerer i Trondheim, og regner med at den planlagte masteren tar sekssju år å få ferdig.

Nå har hun startet på det tredje året.

– Jeg studerer 75 prosent, for å ha tid til satsingen i friidrett, og synes det fungerer ganske greit.

Få, men gode

Det var ikke veldig mange telemarkin­ger i toppen under mesterskap­et i Oslo, men noen hevdet seg godt.

Unge Eilén Brenne, Herkules kvalifiser­te seg greit til finale på 800 meter i U20, og tok en sterk fjerdeplas­s i finalen på gode 2.11,88.

Klubbkamer­at Kim Kamanzi tok seg til finale på 200 meter i U20-NM, og endte som nummer sju med 23,09.

Bronse og gull

Julie Noraberg Nilsen, Seljord tok bronse i kule U20, med 11,99 som beste resultat.

Jan Robert Nijmeijer var eneste deltaker i stav i U23, og stoppet på 3,75 som beste resultat søndag. I kvinneklas­sen ble Johanne Eline Larsen nummer fire, med 3,20.

I slegge for U20 ble det fjerdeplas­s til Sarah Mikkelsen, Brevik (44,68) og 11. plass til Hera Ran Örlygsdott­ir, Herkules (32,84).

Kjetil R. Wabakken, Snøgg ble firer i U23-klassens spydøvelse.

?? FOTO: BJØRN BORGE ?? MESTER: Marte Pettersen ble mester på 200 meter i junior-NMs U23-klasse, og senket sin personlige rekord betydelig.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? TRE: Julie Noraberg Nilsen, Seljord kom på tredjeplas­s i kulekonkur­ransen.
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? SJU: Kim Kamanzi, Herkules ble sju i finalen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? FIRE: Eilén Brenne ble firer på god tid.