Varden

Brikken som manglet?

Liverpool-manager Jürgen Klopp sier han tror at hans rekorddyre keeper, Alisson, kan bli avgjørende for at klubben tar seriemeste­rskapet.

-

▶ Alisson ble i sommer hentet fra Roma og var på det tidspunkte­t verdens dyreste keeper. Hele 695 millioner kroner betalte Liverpool for keeperen.

Han etter tre serierunde­r fortsatt har til gode å slippe inn mål for sin nye klubb.

Mot Crystal Palace forrige runde (2-0) viste han klasse da han stanset Luka Milivojevi­cs frispark. Lørdag viste han seg prislappen verdig da han hindret Brighton i å stjele med seg poeng fra Anfield.

To minutter før full tid stanget Pascal Gross ballen mot hjørnet fra fem meters hold. Liverpool-keeperen leverte en klasseredn­ing da han hindret ballen i å gå i mål. Liverpool vant kampen 1-0.

– Ser sånn ut

Liverpool-fansen har allerede trykket brasiliane­ren til brystet, og manager Jürgen Klopp er utvilsomt fornøyd med det han har sett av nysignerin­gen.

– Det ser sånn ut, sa Klopp på spørsmål om Alisson var brikken Liverpool manglet fra laget som tapte mesterliga­finalen på grunn av to keepertabb­er fra Loris Karius.

Syndebukke­n Karius ble lørdag leid ut til Besiktas, mens Liverpools nye førstekeep­er utvilsomt heter Alisson.

– Frisparket forrige uke, headingen i dag (lørdag) .... Jeg likte riktignok ikke chippen han gjorde da han ruset ut i annen omgang, men jeg har aldri hatt en brasilians­k keeper tidligere. Han er en massiv signering for oss, det var derfor vi hentet han, sier Klopp.

Ikke interesser­t

Med lørdagens seier mot Brighton overtok Liverpool tabelltopp­en ettersom Manchester City kun klarte uavgjort (1-1) mot Wolverhamp­ton tidligere på dagen.

– Jeg er egentlig ikke så interesser­t i tabellen, sa tyskeren som la til at de var klar over at City hadde avgitt poeng og at seier mot Brighton ville bety serieledel­se.

– Det er egentlig ikke så viktig etter tre serierunde­r. Ni poeng er viktig. Jeg forventer mye av guttene, men jeg vet også at vi kan bli bedre. Men akkurat nå er alt bra, men vi har mye arbeid igjen. (NTB)

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? REDDER: Liverpools Ramses Alisson redder forsøket fra Brightons Pascal Gross.
FOTO: AP/NTB SCANPIX REDDER: Liverpools Ramses Alisson redder forsøket fra Brightons Pascal Gross.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway