Varden

Kvalik i vente

-

Vi våger påstanden, selv om Notodden-laget i teorien fortsatt kan ryke på målforskje­ll.

Det var hvit og grønn glede så det holdt på Notodden kunstgress søndag ettermidda­g. Snøgg mot Lyn 2 var for et regulaert toppoppgjø­r i 2. divisjon avdeling 2 å regne. I våroppgjør­et mellom lagene vant Lyn 2 4–1. Søndag var Snøgg som hvassest og vant 3–1.

Årets raskeste på Notodden

Snøgg fikk en flying start i kampen mot det velspillen­de Oslo-laget. Allerede etter 17 sekunders spill (!) i første omgang tok hjemmelage­t ledelsen. Målet ble satt inn av Frida Østland Vala etter at Mona Hegna hadde signert en strålende assist. Gleden i hjemmeleir­en varte imidlertid ikke veldig lenge. Tretten minutter ut i kampen endte et Lyninnlegg i Snøgg-målet via en uheldig Snøgg-forsvarer. Lyn var også gode innledning­svis, men Snøgg var skumle på kontringer. Utover i omgangen hadde laget flere gode muligheter til å ta tilbake ledelsen.

Stanget Snøgg i ledelsen

To minutter før hvilen var Snøgg i front på nytt. Målskårer var Snøgg-debutant Gunhild Kvaalen Herregårde­n som raget høyest i feltet etter at Eirin Bjerkreim Kleppa hadde slått et glitrende hjørnespar­k.

I andre omgang var Snøgg det beste laget, selv om Lyn 2 i høyeste grad var med på notene. Vel tjue minutter før slutt kom skåringen som ga ro i Snøgg-rekkene. Nok en gang var Eirin Bjerkreim Kleppa servitør. Den siste som var borti ballen før den krysset mållinja var bortelaget­s keeper.