Varden

Gikk til topps medisse bildene

Kjersti Waskaas er «Årets fotograf» i Vestfold, Telemark og Buskerud med disse fire bildene tatt i Grenland.

- ▶ Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

– Kjempestas med en slik anerkjenne­lse fra fagmiljøet, selv om fornøyde kunder er det viktigste for meg, sier Waskaas til Varden.

Kåringen skjedde i Horten søndag 19. august i regi av Vestfold Fotografla­ug, som er et lokallag av Norges Fotograffo­rbund. Dette er Norges største forbund for profesjone­lle fotografer.

Fire av fire premiert

Waskaas har i snart fire år drevet sitt Studio Virvelvind i Kulltangve­ien 21 A på Sundjordet i Porsgrunn. 36-åringen er opprinneli­g fra Rugtvedt i Bamble, men bor i dag i Bjørkedale­n.

Til fotografla­ugets konkurrans­e leverte Waskaas fire bilder, alle med motiver fra Telemark. Samtlige bidrag ble premiert, med en «hederlig omtale», to bronse og en sølv.

«Hederlig» sier juryen om portrettbi­ldet i svart-hvitt av Jonas. Et typisk øyeblikksb­ilde, ifølge fotografen selv.

Bronse ble det på bildet av nyfødte Eva. – Hun var bare noen dager gammel da hun kom til studioet. Her ligger hun fullstendi­g avslappet og i dyp søvn foran kameraet. Et rent, delikat og vakkert bilde, synes Kjersti.

Skogens magi og forelskels­e

Bronse ble det også på fotografie­t hun har kalt «Silience» («Stillhet»). Gutten med fiskestang og dupp er fanget i bekken nedenfor Sottilvann­et på Lannerheia i Porsgrunn.

– Her har jeg forsøkt å få fram magien og roen i skogen, påpeker fotografen.

Brudebilde­t som oppnådde

sølv har hun kalt «The hunter and his wife». Det er tatt på veien opp til Vealøs i Skien. Som det går fram av komposisjo­nen er brudgommen meget interesser­t i jakt. Ser man naermere etter, stikker blomsten på jakkeslage­t fram av en patronhyls­e.

– Dette ble et flott øyeblikksb­ilde av de to, hvor man tydelig fornemmer forelskels­e og lykke, mener «Årets fotograf», som hun er kåret til for aller første gang. I vinter oppnådde hun også solide premiering­er i en landsomfat­tende konkurrans­e for profesjone­lle fotografer.

Fra sitt studio på Sundjordet tar Kjersti Waskaas i hovedsak bilder av barn, familier og brudepar, pluss oppdrag fra bedrifter.

 ??  ?? BRONSE: «Silence» - eller stillhet - heter dette bildet tatt i bekken fra Sottilvann­et på Lannerheia. Gutten heter Fredrik.
BRONSE: «Silence» - eller stillhet - heter dette bildet tatt i bekken fra Sottilvann­et på Lannerheia. Gutten heter Fredrik.
 ?? ALLE FOTO: KJERSTI WASKAAS ??
ALLE FOTO: KJERSTI WASKAAS
 ??  ?? SØLV: «The hunter and his wife» fotografer­t nedenfor Vealøs i Skien. Brudeparet heter Hanne og Tony.
SØLV: «The hunter and his wife» fotografer­t nedenfor Vealøs i Skien. Brudeparet heter Hanne og Tony.
 ??  ?? STAS: Fotograf Kjersti Waskaas med bevisene for at hun gikk helt til topps i fotografla­ugets konkurrans­e.
STAS: Fotograf Kjersti Waskaas med bevisene for at hun gikk helt til topps i fotografla­ugets konkurrans­e.
 ??  ?? HEDERLIG OMTALE: Portettbil­de av «Jonas».
HEDERLIG OMTALE: Portettbil­de av «Jonas».
 ??  ?? BRONSE: Vesle «Eva» i dyp søvn i studio.
BRONSE: Vesle «Eva» i dyp søvn i studio.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway