Varden

Gatefesten som vokste seg stor

Det startet med kafé på kjøkkenet og i hagen til Marie Bergsli for 31 år siden. Nå er hele gata full av både folk og utstillere.

- ▶ Tone Lensebakke­n

Det er tjukt av folk. Noen er på jakt etter små skatter, mens andre tar seg en bolle og en kopp kaffe. Snipetorpm­arken er tradisjon for mange. Likevel, etter 30 år, spøkte det i fjor for fortsettel­sen. Mangelen på frivillige var hovedårsak­en.

– Jeg tror alvoret gikk opp for folk da det var snakk om å legge ned marken. Så det har faktisk ikke svaert noe problem å få med frivillige i år, forteller leder i velforenin­gen Anette Storli Andersen.

Søndag var det 60 frivillige som til sammen hadde fått 120 oppgaver. Det så ut til å gå knirkefrit­t.

– Vi har 110 utstillere i år, sola skinner og alle er fornøyd, sier Storli Andersen.

Hun tok selv over som leder etter Thove Johansen i fjor.

Startet med servering i hagen

Inne på kjøkkenet på skolen lages det vaffelrøre i bøtter og spann. Ifølge vaffelsjef Cathrine Nygaard stekes det i underkant av 3000 vafler i løpet av dagen.

Hvor mange som valgte å bruke dagen på Snipetorpm­arken er ikke lett å anslå. Men at det har utviklet seg i løpet av 31 år er det ingen tvil om.

– Det startet med at vi skulle lage et arrangemen­t for dem i gata. Første året hadde vi en bod i gårdsplass­en min. Vi hadde kafé på kjøkkenet og servering i hagen. Det var en brannbil og en veteranbil å se på, i tillegg til noe tørkede blomster. Men det kom så mye folk. Derfor utvidet vi året etter, så har det gått slag i slag, sier Bergli.

– Jeg har vaert borte fra marken en gang på disse årene. Det var da det var giftermål i familien samme helg, smiler hun.

 ??  ?? BOLLER OG SAFT: (f.v.) Rasmus, Celine og Karoline. De synes det var fint å vaere med på Snipetorpm­arken.
BOLLER OG SAFT: (f.v.) Rasmus, Celine og Karoline. De synes det var fint å vaere med på Snipetorpm­arken.
 ??  ?? VAFFELSJEF­EN: Cathrine Nygaard er styremedle­m i velforenin­gen og har vaert med siden 2006. Hun har full kontroll på kjøkkenet.
VAFFELSJEF­EN: Cathrine Nygaard er styremedle­m i velforenin­gen og har vaert med siden 2006. Hun har full kontroll på kjøkkenet.
 ??  ?? VELLYKKET: Folk koste seg i finvaeret. Det var tjukt med folk overalt.
VELLYKKET: Folk koste seg i finvaeret. Det var tjukt med folk overalt.
 ??  ?? SPILLEMENN: Det ble god stemning da gutta i Siljazz dro i gang.
SPILLEMENN: Det ble god stemning da gutta i Siljazz dro i gang.
 ??  ?? NOSTALGI: I dette vinduet startet eventyret
NOSTALGI: I dette vinduet startet eventyret

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway