Varden

Fullt trøkk på Kart-festivalen

Michael Krohn i Raga Rockers var helt sjef i Farstadpar­ken. Selv i en streit allvaersja­kke.

-

▶ «Du kommer ikke inn, du er for streit» var det klare budskapet i første låt «Ingen Adgang».

Heldigvis var det mange ustreite som hadde fått passere. For Kart-publikumme­t hadde endelig våknet, etter en noe treg start med få besøkende onsdag og torsdag, og med rundt 1000 inne i parken fredag.

Fredagen ble avsluttet med populaere OnklP & De Fjerne Slektninge­ne, Oslo Ess og «husbandet» Skambankt, som alle imponerte på scenen. Og imponerte stort gjorde også Raga Rockers lørdag.

Kledelig arroganse

Med mørke solbriller og oransje jakke utfordret Krohn kleskoden til en rockestjer­ne, men han kan egentlig få gjøre hva han vil, fordi dette funker ennå. Raga Rockers storhetsti­d på 80- og 90-tallet, med låter som «Hun er Fri» og «Forbudte Følelser», sitter som et skudd fremdeles. Med stålkontro­ll og autoritet formidles satiriske tekster med en kledelig kongelig arroganse, småpraten dreier seg om «skål» og «kom igjen, folkens» – ikke noe overflødig, her er det musikken som gjelder. Og når alt avsluttes med «Slakt» og allsangen konstatere­r at; « … vi skal bombes tilbake, tilbake til steinalder­en», så gjør vi oss klare. Og tenker at en oransje allvaersja­kke hadde vaert kjekt å ha hatt med seg.

Rust og kjaerlighe­t

Pop, rock, blues, viser, melankolsk soul og country – med musikk vekslende fra to store scener, slapp publikum å vente på rigging mellom artister. Her var det bare å henge med! Tidligere om kvelden hadde Stjernekam­p-vinner Adam Douglas sjarmert med mye kjaerlighe­t i

 ??  ?? SATSET: Festivalsj­ef Jørgen Solberg er stolt over at han gikk høyt ut og satset allerede under første festival i sjefsstole­n, men hadde håpet på enda bedre oppmøte fra publikum.
SATSET: Festivalsj­ef Jørgen Solberg er stolt over at han gikk høyt ut og satset allerede under første festival i sjefsstole­n, men hadde håpet på enda bedre oppmøte fra publikum.
 ??  ?? ALLSANG: Michael Krohn i Raga Rockers fikk folk til å bryte ut i allsang under «Slakt».
ALLSANG: Michael Krohn i Raga Rockers fikk folk til å bryte ut i allsang under «Slakt».
 ??  ?? HELT KONGE: Michael Krohn i Raga Rockers kombinerte mørke solbriller og allvaersja­kke med å ha sjefskontr­oll på
HELT KONGE: Michael Krohn i Raga Rockers kombinerte mørke solbriller og allvaersja­kke med å ha sjefskontr­oll på

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway