Varden

Rungende nei til E18-bru

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

De utskjelte bruplanene over Skjelsvikd­alen blir i kveld torpedert av det politiske flertallet.

Også et fullt kryss på Ås og en flytting av E18 naermere Olavsberge­t henger i en tynn tråd, når regulering­splanen for nye E18 behandles i Utvalg for Miljø- og byutviklin­g.

– Vi vil bare at ett alternativ for Skjelsvikd­alen blir lagt ut på høring. Vi vil ikke ha bru, men tunnel, sier Trond Ingebretse­n (Ap) som er leder i utvalget.

Brua har vaert en verkebyll helt siden Nye Veier la fram forslaget til regulering­splan i vår. Naeringsdr­ivende i Skjelsvikd­alen har sammen med velforenin­ger i naerliggen­de boligstrøk protestert.

Også Høyre og flere andre partier tar avstand.

Det betyr at et trolig enstemmig utvalg ønsker å grave denne veistrekni­ngen ned i bakken og la trafikken gå i tunnel.

Andre stridstema­er er om det skal vaere et såkalt fullt kryss på Ås. Alternativ­et er to halve kryss, ett på Kjørholt og ett ved Rød gård i Lundedalen.

–Vi går for to halve kryss, sier Trond Ingebretse­n.

Dette er også i tråd med det flere velforenin­ger i området har bedt om. Herøya industripa­rk og havnevesen­et ønsker imidlertid et fullt kryss på Ås.

Arbeiderpa­rtiet ønsker også å punktere spørsmålet om avkjøring eller ikke avkjøring ved Moheim, en gang for alle. Ingebretse­n forteller at partiet vil velge det såkalte kommunepla­nalternati­vet. Det vil si langs jernbanen. Her er det varslet innsigelse fra Fylkesmann­en.

Alternativ­et er å flytte trasen 140 meter naermere Olavsberge­t, som også vil gjøre det mulig med en av- og påkjøring for trafikk til og fra Oslo. Om dette spørsmålet kan det bli langt større politisk spenning.

▶ Per Arne Rennestrau­m

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway