Varden

Owen:–Jeg var livredd

Michael Owen vant Ballon d’Or som 22-åring, men skader ødela mye. I flere år kunne han ikke fordra fotball og lengtet bare etter å få legge opp.

-

▶ Mot slutten av 2001 trodde de fleste at Owen fortsatt hadde mange minneverdi­g år foran seg. Han hadde nettopp gått til topps i fotballens mest prestisjet­unge kåring, men den tidligere målmaskine­n skulle i stedet få et skademarer­itt.

– Jeg ble livredd for å løpe i rom. Der verste var at jeg måtte si til meg selv «nei, ikke gjør det». Jeg visste at jeg sto i fare for å pådra meg en muskelskad­e, sier Owen til BT Sport.

Skadene tvang Owen til å endre måten han spilte på. Hans første skikkelig avbrekk fra fotballen kom da han som 19-åring fikk en strekkskad­e som holdt ham utenfor i fem måneder.

– Jeg var rask og løp i rom. Det var den jeg var. De seks siste årene var jeg tvunget til å spille på en annen måte.

Å spurte var det Owen fryktet mest av alt. Til slutt klarte han ikke å nyte fotballen.

– I seks eller sju år hatet jeg det. Jeg kunne ikke vente til jeg kunne legge opp, forteller Owen.

– Alt jeg kunne var å kombinasjo­nsspill og å vaere i boksen. Det endte opp med at folk mente jeg var en bra målscorer som ikke kunne gjøre så mye annet.

Owen scoret totalt 222 mål i løpet av sine 17 år som fotballpro­ff. Hans storhetsti­d var i Liverpool. Senere spilte han en kort periode i Real Madrid, og han var også innom Newcastle, Manchester United og Stoke. Han la opp i mai 2013.

I United vant han sin eneste Premier League-tittel. Det skjedde i 2011. (NTB)

 ??  ?? ÅPNER OPP: Michael Owen er åpenhjerti­g og forteller om at han bare hadde mest lyst til å legge opp. Han kunne ikke fordra fotballen. Her fra sesongen 1998/99 med Liverpool.
ÅPNER OPP: Michael Owen er åpenhjerti­g og forteller om at han bare hadde mest lyst til å legge opp. Han kunne ikke fordra fotballen. Her fra sesongen 1998/99 med Liverpool.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway