Varden

En ny E18 gjennom Porsgrunn må komme, uansett hvordan man vrir og vender på det.

-

▶ Da planene for nye E18 gjennom Porsgrunn kom til behandling for første gang tirsdag, sa politikern­e i Utvalg for miljø og byutviklin­g i Porsgrunn sa nei til en bru over Skjelsvikd­alen og nei til en «påkobling» på Moheim. Det første er forstandig. Det siste er langt fra bra. Vi har forståelse for, og har tidligere gitt uttrykk for støtte til, Nye Veiers kostnadsef­fektive tilnærming til veibygging. Det statlige veiselskap­et skal bygge mest mulig vei for pengene på kortest mulig tid. Det er, i seg selv, bra, men det kan bli i overkant billig og raskt.

▶ Det skal godt gjøres å finne noen som mener det er en god idé å bygge en bru over Skjelsvikd­alen. Dette vil føre til åpenbare ulemper for beboere og næringsdri­vende i området. At det Ap-tunge flertallet sier nei til et kryss på Moheim, er vanskelig å forstå. En påkobling til E18 «halvveis til Larvik», det vil si på Lanner, vil føre til at store deler av Grenland kommer lenger unna en av landets viktigste ferdselsår­er enn i dag. Det er problemati­sk. En slik løsning vil også bety at tunge kjøretøy vil måtte slite med Lillegårds­kleivene i all framtid. Herøya Industripa­rk og Grenland havn har, på vegne av næringsliv­et, advart mot en slik løsning. Det forstår vi svært godt, og vi ber politikern­e om å lytte til så sentrale og viktige aktører.

▶ Slik vi oppfatter det, har Nye Veier anført at kostnadsdr­ivende tiltak kan føre til at prosjektet skyves ut i tid. En ny E18 gjennom Porsgrunn må komme, uansett hvordan man vrir og vender på det, og vi skal leve av og med denne veien i all overskueli­g framtid. Da må løsningen være best mulig. Politikern­e i Porsgrunn må stå opp for hele Grenland og ikke velge billigløsn­inger som kan bremse hele regionen.

 ?? Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen ??
Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway