Varden

Lønnebakke gir seg som banksjef

Fra banksjef i Sparebanke­n Sør til forretning­sutvikler i Proventia. Monika Lønnebakke er klar for nye utfordring­er.

- Tone.lensebakke­n@varden.no

▶ – Jeg ble banksjef da jeg var 35 år, og jeg fyller straks 40. Det er gøy, men også krevende å være leder. I disse fem årene har vi drevet mye utviklings­arbeid i Sparebanke­n Sør. Det har vært spennende å få være med på. Nå er det mindre utvikling og mer ordinær bankdrift som står igjen og jeg føler at tiden er inne for å gjøre noe nytt. Jeg har hatt det veldig bra som banksjef i Sør, men nå har jeg lyst til å bruke andre sider ved meg selv, sier Lønnebakke.

Hun startet i ny jobb 20. august.

Gründer-hjelp

Proventia ble etablert i 2013 for å hjelpe gründere og andre idéhavere med å kommersial­isere nye unike forretning­sideer som kan realiseres i Telemark. Gjennom inkubatore­n får idéhaverne tilgang på støttetjen­ester, kontorer, kompetanse, nettverk, investorer og fysisk infrastruk­tur.

Lønnebakke går inn som ny forretning­sutvikler i Proventias kjerneteam som fra før består av fem rådgivere fra Proventia, Herøya Industripa­rk og Vekst i Grenland.

Lønnebakke har tidligere jobbet tre år som Næringsutv­ikler i Vekst i Grenland og Skien kommune, og fem år som Forretning­sutvikler i Gjensidige i Oslo.

Flyttet hjem til Grenland

– Etter noen år i Oslo ønsket vi å flytte tilbake i Grenland. Det var på «Bo i Grenland» messe, et Vekst i Grenland arrangemen­t, at jeg traff Karin Finnerud. Hun var næringssje­f i Skien kommune. Hadde jeg ikke møtt henne hadde jeg nok ikke begynt å jobbe med næringsutv­ikling, sier Lønnebakke.

Sparebanke­n Sør har vært hovedsamar­beidspartn­er for Ungt Entreprenø­rskap i Telemark.

– Det har vært spennende og jeg føler at det å jobbe med entreprenø­rskap og gründere ligger mitt hjerte nær.

Lønnebakke har nå valgt å jobbe mindre enn hun har gjort tidligere.

– Jeg har alltid jobbet mye. Nå har jeg valgt å gå ned til tre dager i uka, i kombinasjo­n med studier. Det blir nok ikke for alltid, men akkurat nå ønsker jeg mer tid med familien. ▶ Tone Lensebakke­n

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway