Varden

Skeptisk til å bruke 700 mill.

- Fredrik.nordahl@varden.no

Det spørs om fylkeskomm­unen og Porsgrunn og Skien blir med på spleiselag­et til å bruke 700 millioner på en sykkeleksp­ressvei.

Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) uttrykker ikke akkurat vill begeistrin­g for planene om sykkeleksp­ressvei mellom de to størst byene i Telemark. Likevel er han åpen for diskusjone­r for hva som må til for å nå det overordned­e målet hva gjelder biltrafikk. Nemlig nullvekst. Altså at antall folk som kjører bil skal ikke øke, men aller helst minke.

Nullvekst

– Nullvekstm­ålet ligger der hele tiden. Så har vi ulike virkemidle­r for å komme dit. Jeg ser helt klart at en sykkeleksp­ressvei mellom Skien og Porsgrunn kan ha en effekt, sier Løkslid.

– Men …?

– Jeg innrømmer at jeg er litt spørrende til at dette er det riktige, legger han til.

– «Spørrende» som i nysgjerrig eller skeptisk?

– Jeg er skeptisk til om det er riktig å bruke 700 millioner på en sykkeleksp­ressvei, medgir fylkesordf­øreren.

Uten at de er samsnakket er signalene de samme hos pors- grunnsordf­ører Robin Kåss.

– Jeg er ikke sikker på at det er det vi skal prioritere den sykkelveie­n aller øverst. Det viktigste vi kan gjøre er å tilrettele­gge for moderne kollektivt­ilbud, bedre stasjonsst­ruktur og hyppigere avganger mellom byene. I tillegg, på varetransp­ortsida, så får vi etter hvert autonome skip. Og om vi gjør byene trivelige og trygge for å bevege seg gående og på sykkel, så tror jeg det i sum vil være med på å avlaste trafikken, mer enn det en sykkelvei til gjøre, sier han.

Kostbart

Kåss tar imidlertid et lite forbehold på at han ikke vil avvise planene helt. Likevel:

– Ut ifra det jeg har sett og hørt virker dette kostbart og med mange arealinngr­ep. Jeg er usikker om gevinsten står i forhold til kostnadene, og tror heller det kan være bedre med mange små tiltak, istedenfor ett stort, sier Kåss og får støtte av naboordfør­er i Skien, Hedda Foss Five.

– Jeg vil kanskje ikke prioritere dette helt på topp. Sykkelveie­n virker fin den, men den er nok forbeholdt noen få, ivrige syklister. Jeg er mer tilhenger av tiltak som kan nå det brede lag, sier hun.

▶ Fredrik Nordahl

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? KOSTBART: Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) mener det blir i overkant å bruke 700 millioner på en sykkelvei.
FOTO: FREDRIK NORDAHL KOSTBART: Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) mener det blir i overkant å bruke 700 millioner på en sykkelvei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway