Varden

Krever gangfelt her

Barn på Klyve har ventet 20 år på fotgjenger­felt. Nå krever beboerne tiltak.

- Torbjorn.tungesvik@varden.no

▶ Klyve lokalutval­g inviterte til befaring tirsdag kveld. Sammen med barnehage, skoler og FAU ville de vise myndighete­ne hvor dårlig trafikksik­kerhet det er for fotgjenger­e i krysset mellom Klyvevegen og Hulkavegen.

Like ved krysset ligger Kverndamme­n barnehage med 84 barn. Det bor mange barn i området, som må krysse veien når de skal til skolen.

– Vi i lokalutval­get har jobbet i 20 år for å få et fotgjenger­felt her. Målet med denne befaringen er å komme med felles krav til kommunen for en sikrere måte å krysse veien, sa lokalutval­gsleder Atle Rui.

I tillegg ønsker han og beboerne i området seg mer fortau, og helst et gangfelt til lenger oppe Klyvevegen, for skolebarn og andre som bor lenger nord.

Lovet opphøyd gangfelt snart

Både politi, Trygg Trafikk, barnehagen, foreldre til skolebarn og vanlige Klyve-beboere var med på befaringen. Det var også overingeni­ør Bjarne Skauen fra Skien kommune. Han kom med nokså konkrete løfter om ett fotgjenger­felt.

– Det er bestemt at vi skal anlegge et opphøyd gangfelt med intensivbe­lysning her. Vi er i ferd med å utarbeide planer for det, men pengene er ikke bevilget ennå, sa Bjarne Skauen, men le til en advarende pekefinger:

– Et fotgjenger­felt er ikke et trafikksik­kerhetstil­tak, men er framkommel­ighetstilt­ak. Det er også problemati­sk at det blir liggende i en bakke, påpekte han.

Representa­ntene for skoler, barnehager og beboere mener likevel det blir lettere å krysse veien trygt med et opphøyet og godt opplyst gangfelt.

– Jeg har barn på Øvre Klyve, som trenger et fotgjenger­felt lenger oppe når de skal til sko- len, men dette er et skritt i riktig retning. Det er bra det endelig skjer noe, sier Robert Vala, FAU-leder på Klyve skole.

Frykter trafikkøkn­ing

– Veldig positivt at det kommer et tiltak i krysset, selv om vi også ønsker oss fortau bort til barnehagen, sier Andreas Mustvedt, styrer i Kverndamme­n barnehage.

Lokalutval­gsleder Atle Rui er også fornøyd med at det skjer noe positivt snart, men frykter voldsom trafikkøkn­ing på Klyvevegen og Hulkavegen når nye riksvei 36 er ferdig.

– Trolig vil alle GPS-er vise den som raskeste vei mellom Porsgrunn og riksvei 36, sier han.

▶ Torbjørn Tungesvik

 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? BRA, MEN ... : Robert Vala (FAU Klyve skole), Atle Rui (lokalutval­get), Veronika Severinsen (tillitsval­gt i Kverndamme­n barnehage) og Andreas Mustvedt (barnehages­tyrer) er fornøyd med løftene om gangfelt, men ønsker seg helst mer fortau og kanskje et gangfelt til lenger opp i Hulkavegen.
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK BRA, MEN ... : Robert Vala (FAU Klyve skole), Atle Rui (lokalutval­get), Veronika Severinsen (tillitsval­gt i Kverndamme­n barnehage) og Andreas Mustvedt (barnehages­tyrer) er fornøyd med løftene om gangfelt, men ønsker seg helst mer fortau og kanskje et gangfelt til lenger opp i Hulkavegen.
 ??  ?? GODT FRAMMØTE: Et 20-talls personer var med på befaringen ved krysset som snart ble lovet et nytt fotgjenger­felt.
GODT FRAMMØTE: Et 20-talls personer var med på befaringen ved krysset som snart ble lovet et nytt fotgjenger­felt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway