Varden

- Ble truet på livet

Onsdag skal teknisk utvalg prøve å roe ned en betent bryggesak på Valle. En bryggeeier skal ha blitt truet på livet.

- Morten.lie-hagen@varden.no

▶ «Hele Valle hater deg. Du burde passe deg så du ikke blir hengt».

Slik ble Linda Eide møtt på butikken få dager etter at avisa i slutten av mai måned omtalte striden om bryggene i Vestrestra­nd i Vallevika. Eide ble så paff at hun spurte en gang til hva mannen sa, og fikk samme svaret: Lokalbefol­kningen var så visst ikke på hennes side.

Linda Eide svarte med å anmelde mannen til politiet for trusler. Hennes advokat Jens S. Røegh er krystallkl­ar på at det her er snakk om regelrette drapstrusl­er, og dermed langt over hva man kan godta i en nabotvist. Han sier at straffesak­en ennå ikke er avgjort av politiet.

Brygge mot brygge

Striden gjelder bygging av brygge innenfor firemeters grensa mellom naboeiendo­mmer i Vestrestra­nd innerst i Valle- vika. Linda Eide overtok den aktuelle eiendommen i 2009 og har bodd der siden 2014. Hun har i flere år leid ut en flytebrygg­e med båtplasser for rundt 30 mindre båter, og forteller at leieinntek­tene har vært en viktig del av næringsgru­nnlaget for eiendommen helt si- den 1930-tallet. Eide mener at innseiling­a til brygga hennes er blitt smalere og vanskelige­re etter at nabo Oddmar Tangen bygde brygge på sin side av tomtegrens­a.

Ville blitt godkjent

Kommunens

saksbehand­ler Henry Hvalvik støtter nabo Oddmar Tangens forklaring om at hans brygge skriver seg fra allerede 1997-78, og at brygga ganske sikkert ville vært godkjent om det den gang var søkt om den.

Hvalvik mener saken egentlig bare dreier seg om en etter- godkjennel­se av en brygge som ville vært hjemlet innenfor daværende gjeldende regulering­splan.

Han kan heller ikke se at nabobrygga er til særlig hinder for Eides virksomhet, og vil ikke kommentere de angivelige drapstrusl­ene utover at miljøet på Valle «er litt romslig», og denne saken har preget bygda.

Fotobevis

Linda Eide mener på sin side at flyfotobev­is på at Statens kartverk fra 2001 viser at naboen ikke hadde noen brygge i området. Et tilsvarend­e flyfoto fra 2004 viser imidlertid en ny brygge i det aktuelle området.

Hennes advokat, Jens S. Røegh, mener at en godkjennel­se av nabobrygga slik den framstår, i praksis vil flytte nabogrensa fire meter inn på Eides eiendom!

Dette vil få kunne varige konsekvens­er for utviklinge­n av eiendommen hennes.

Saken skal opp i Teknisk utvalg onsdag morgen. Dersom politikern­e avslår klagen fra Linda Eide, går saken videre til fylkesmann­en. ▶ Morten Lie-Hagen

 ??  ??
 ?? FOTO: MORTEN LIE-HAGEN ?? MÅ BORT: Linda Eide mener brygga der den gule koggen ligger, er ulovlig bygget tidlig på 2000-tallet. Den stenger innseiling­a til hennes brygge.
FOTO: MORTEN LIE-HAGEN MÅ BORT: Linda Eide mener brygga der den gule koggen ligger, er ulovlig bygget tidlig på 2000-tallet. Den stenger innseiling­a til hennes brygge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway