Varden

BompengeBå­rd og bypakkeblø­ff

Bård Hoksrud argumenter­er på nytt kraftfullt i et leserinnle­gg for at lokalbefol­kningen i Grenland, og ikke statsråden i Oslo, skal betale for Statens Vegvesen sine regnefeil på Lilleelvkr­ysset.

- Robin Kåss ordfører (Ap), Porsgrunn kommune

Med gløden han har for å sende kostnaden til eget hjemsted, så skulle man nesten tro at Bård var valgt av byråkratie­t i staten, og ikke av folk i Telemark. I 2015 sørget Frpstatsrå­den for at hans forslag til både bompenger og bypakke ble enstemmig vedtatt av Stortinget. Vi lokalt har lenge ønsket nye investerin­ger i vei, bane, buss og gang/sykkel. Beskjeden fra staten har vært tydelig under flere regjeringe­r om at da trengs bompenger.

Både Bård og resten av Frp skrøt imidlertid av at de i regjering hadde forbedret bypakka og redusert kostnader for bilistene. Frp sin bypakke var, i følge Bård, mye bedre enn den fylkeskomm­unen hadde foreslått, og Frps departemen­t la detaljerte planer frem for Stortinget basert på beregninge­ne til Statens Vegvesen.

Riktignok hadde null bommer blitt til 13 bommer, og i tillegg kommer bommer på E18. Selv om Bård bløffet om at Frp i regjering ville betale for veier uten bom, så fortjener han ros for at han prøvde å få ned kostnadene for bilistene. Det står likevel ikke til troende at han lar seg avbilde jublende med blomster ved Lilleelvkr­ysset i 2015 når regninga går ned, men ikke står på for egne innbyggere i 2018 når regninga går opp.

En ting er sikkert: folk i Grenland kan ikke lastes for at Statens Vegvesen har feilberegn­et Lilleel-vakrysset, og at det lå for lite penger i Bypakke-forslaget Frps statsråd fikk vedtatt i Stortinget. I stedet for at bompenge-Bård forsøker seg på en bypakkeblø­ff, så bør han heller stå sammen med oss andre om å få tilbake pengene som mangler. Vi trenger bedre infrastruk­tur i Grenland, og staten er den eneste som har mulighet til å skaffe summene det er snakk om. Med statlige avgiftsinn­tekter som enkelte dager gir over 17 kroner literen for bensin, så skulle jeg tro det ikke var helt umulig.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? BYPAKKEJUB­EL: Daværende statssekre­tær Bård Hoksrud (Frp) jublet sammen med partifelle­ne Jørn Inge Næss og Bamble-ordfører Jon Pieter Flølo og til høyre Jan Terje Olsen (H). Jubelen skyldtes at staten tok regninga på 450 mill. for riksvei 36 Skyggestei­nFjærekile­n.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN BYPAKKEJUB­EL: Daværende statssekre­tær Bård Hoksrud (Frp) jublet sammen med partifelle­ne Jørn Inge Næss og Bamble-ordfører Jon Pieter Flølo og til høyre Jan Terje Olsen (H). Jubelen skyldtes at staten tok regninga på 450 mill. for riksvei 36 Skyggestei­nFjærekile­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway