Varden

Det kan ikke skade å si fra

Det foregår stadig friske meninger om en treners innsats og framtid fra tid til annen i nesten alle klubber i Norge, og jeg har med stor interesse lest debatten om Dag Eilev Fagermo i Varden lørdag den 25. august.

- Leif Rønning fotballven­n og optimist

Jeg synes at det er både modig og bra at en så ung supporter som Filip Andre Hansen tør si fra hva han mener i media. Det er heldigvis ytringsfri­het i Norge og det er veldig bra at også unge supportere viser engasjemen­t og har egne meninger om fotball. Jeg ble derfor overrasket over at tidligere Odd-trener Arne Sandstø blander seg inn i denne debatten. Jeg er helt uenig med Sandstø, og synes at det blir meningsløs­t når han skriver på Twitter «Da er det vel bedre at avisa (Varden) kommer med sin mening, ubrukelig, hvem er neste, lillebrore­n Knut 9 år».

Med all respekt Arne Sandstø, dette er jo bare tøv, det må da være helt greit at en ihuga supporter som Filip Andre til tross for sin unge alder tør å si sin mening om treneren til klubben i sitt hjerte. En ekte supporter som har sett hundrevis av kamper, at han er 15 år har da ingenting med saken å gjøre.

Sandstø skriver videre på Twitter at «Man bør være kvalifiser­t for å mene noe om å kreve Oddtrenere­ns avgang og at avisene må ha en mye mer kritisk holdning til hva de publiserer». Dersom du mener dette så minner det veldig mye om sensur. Det vil vi vel ikke ha i Norge? Du mener også at Filip Andre bør ha en god kunnskap om det som skjer i Odd og i norsk fotball for øvrig.

Slik jeg tolker Arne Sandstø så virker det som om han mener at alle vi som mener noe om Odds Ballklubb bør ha svært god kunnskap om det som skjer innad i klubben, det ville i så fall bety at man helst burde delta på interne styremøter og helst være til stede på treninger og i det indre liv i klubben for å kunne mene noe om en klubb og treneren. Totalt skivebom, Arne Sandstø. Du burde forøvrig lære av din trenerkoll­egga Dag Eilev Fagermo som sier til Varden at folk som bryr seg om Odds Balklubb og som er engasjerte bør få ros. Han sier videre at kritikk og delte meninger er en del av hverdagen som trener i en eliteserie­klubb og at såpass må en trener tåle og akseptere. Så Filip Andre Hansen, fortsett å engasjere deg, fortsett å si din mening til lokalavise­ne og på sosiale medier, det er mange som støtter deg i denne saken.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? TRE POENG: Dag Eilev Fagermo styrte laget sit inn til seier og tre poeng mot Start i Kristiansa­nd mandag.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX TRE POENG: Dag Eilev Fagermo styrte laget sit inn til seier og tre poeng mot Start i Kristiansa­nd mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway