Varden

Å kjempe for «en tapt sak»

- Leder for Partiet de Kristne Porsgrunn Kjell Madsen Nestleder i fylkestyre­t for Partiet De Kristne Telemark

Under denne overskrift­en hyller nyhetsreda­ktøren i Varden, Eirik Haugen, i sin leder lørdag 25. august Geir Bekkevold for at han har hatt mot til å vie to kvinner, og velsignet dem i kirken.

Slik lyder liturgien som blir brukt for likekjønne­de par: «For Guds ansikt og i disse vitners nærvær har dere nå lovet hverandre at dere vil leve sammen i ekteskap, og gitt hverandre hånden på det.Derfor erklærer jeg at dere er rette ektefolk.»

Guds ord derimot sier følgende: 1 Mos 1,27 lyder: «Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, som mann og kvinne skapte han dem.» Samlivet mellom en mann og en kvinne hvor både det maskuline og feminine får komme til uttrykk, skulle være et bilde av Gud og hans vesen. Det er intet mindre vi er kalt til i ekteskapet. Homofili er ingen moderne oppfinnels­e. Det var tvert imot svært utbredt i oldtiden, og en av grunnene til at Romerriket gikk til grunne for 2000 år siden. Paulus, som hadde sitt mandat direkte fra Jesus advarer Romerene som følger: Rom 1,24-32: «De fulgte sitt hjertes lyster, derfor overga Gud dem til urenhet slik at de vanæret kroppen sin med hverandre. De byttet ut Guds sannhet med løgn og tilba og dyrket det skapte i stedet for Skaperen, derfor overga Gud dem til skammelige lidenskape­r.

Kvinnene deres byttet ut det naturlige samliv med det unaturlige. På samme måte sluttet mennene å ha naturlig samliv med kvinner og brant i begjær etter hverandre. Menn drev utukt med menn, og de måtte selv ta straffen for sin villfarels­e. De brydde seg ikke om å kjenne Gud, derfor overga Gud dem til en sviktende dømmekraft, så de gjør slikt som ikke sømmer seg. De vet hva Guds lov sier, at de som gjør slikt, fortjener å dø. Men ikke bare gjør de dette selv; de roser også andre som gjør det.»

Filosofen Nietzche erklærte på 1850-tallet Gud for å være død. Nå er Nietzche død, men Gud lever i beste velgående, og som kirken fortsatt bekjenner i sin trosbekjen­nelse: «Jesus skal komme igjen for å dømme levende og døde.»

KrF ble i sin tid startet fordi Venstre som opprinneli­g var det partiet som ivaretok kristenarv­en i Norge, hadde forlatt sin troskap til Guds ord. Nå står KrF overfor samme situasjone­n som Venstre den gangen. Den som vil stå trofast på Guds ord kjemper aldri for en tapt sak. Gud kommer alltid til å få siste ordet!

Ingvar Torvik

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway