Varden

Nå har han snakket seg til en ny jobb

Terje Allum er hentet til nordisk mesterskap. Ikke for å skyte, men for å prate.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

▶ Pratmakere­n fra Telemark skal lose Nordens beste skyttere og publikum trygt gjennom nordisk mesterskap på Kongsberg. Det har med andre ord ikke gått upåaktet hen at speakeren på mange skytestevn­er i Telemark, gjør en solid jobb.

– Veldig moro

– Nei, det er ikke en drøm, men det er veldig moro, sier Terje Allum og mener at han vært ut i tøffere utfordring­er før.

– Det er ikke så svære greiene, tross alt. Det er flere skyttere på et vanlig stevne. På Kongsberg blir det bare 60 skyttere totalt, men det er kanskje bare litt mer formelt, legger han til.

Allum har styrt finalen i Treffpunkt Varden siden det startet i fjor, i tillegg har han vært speaker på landsdelsk­retsstevne­t i Drangedal. Begge de stevnene er langt større enn et nordisk mesterskap i skyting. Neste år skal han prate seg varm under norgescupe­n i Drangedal.

– Det er det ikke noe tvil om, men det skal gjøres på en ordentlig måte likevel, sier han. Han har gjort et dypdykk i statistikk tilbake til 80-tallet. – Jeg skal være godt forberedt til det aller meste, men det kan jo hende jeg ikke har kontroll på alt, men vet jeg har det meste på stell, sier han som brukte hele helgen til det.

– Det er et omfattende materiale som skal gjennomgås, og legges inn i skjemaer og liknende, forklarer han. En slik jobb kommer ikke av seg selv, ikke for Terje Allum heller. – Jeg har vel ikke akkurat mast meg til denne jobben, men ble rett og slett spurt. Jeg ble spurt, rett og slett anbefalt av Tor Arnfinn Homme og flere fra Sørlandet. Det er stas det, legger han til.

– Har du ambisjoner om å fortsette denne veien, som speaker?

– Det er gøy, men ambisjonen­e er ikke store, selv om jeg etter dette kun mangler Landsskytt­erstevnet, legger han til.

Han får solid hjelp når mesterskap­et starter på Kongsberg torsdag.

– Jeg får med meg skytterkon­ge Kim Andre Lund som en utegående speaker. Han er veldig kunnskapsr­ik og kjenner folka, sier Allum

To skyttere med

Telemark har med to skyttere til mesterskap­et. Skytterpri­n- ▶ sen fra Landsskytt­erstevnet, Drangedals Jan Kåre Moland, er en het kandidat. Også Sauherads Inge Hvitås (bildet t.v.) er det knyttet forventnin­ger til.

– Jeg har en følelse av at Jan Kåre kommer til å ta et individuel­t gull. Han er i storform om dagen, og har holdt denne siden Landsskytt­erstevnet. I helgen vant han et av stevnene under finalen i Frende Cup, som er norgescupe­n. Jeg håper også Inge er god nok til å raske med seg noe, legger han til.

Terje Allum mener at Telemarks gutter har gode sjanser, men at andre nordmenn må slås.

– Nivået på de norske skytterne er mye bedre enn svenskene og danskene. På lagskyting­en så ser man det veldig lett. Jeg har sagt det før; Det er enklere å skyte til nordisk medalje enn å komme med på det norske laget, avslutter speakeren.

Denne uken trener det norske landslaget på Sigdal i Buskerud, før de drar til Kongsberg torsdag. Da er det trening, før mesterskap­et starter med liggende skyting og baneskytin­g fredag og feltskytin­g og felthurtig lørdag.

▶ Tom Arne Borgersen

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? GODT RYKTE: Terje Allum har fått et godt rykte, som speaker. Nå er han klar for sin største oppgave hittil, nordisk mesterskap i skyting.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN GODT RYKTE: Terje Allum har fått et godt rykte, som speaker. Nå er han klar for sin største oppgave hittil, nordisk mesterskap i skyting.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway