Varden

Mads Hansen med årets sommerhit

Nå bekrefter Spotify det mange nok har mistenkt: At Mads Hansen med «Sommerkrop­pen» fikk sommerens mest strømmede låt i tjenesten – akkurat som låten har gjallet i radioene sommeren gjennom.

-

▶ OSLO

I perioden 1. juni og 20. august var «Sommerkrop­pen» den mest strømmede låten på Spotify i Norge, melder strømmetje­nesten.

– Det hersker ingen tvil om at Mads Hansens «Sommerkrop­pen» er årets største norske sommerhit, sier Jenny Hermanson, Nordic MD i Spotify ifølge en pressemeld­ing. Spotifys norske pressekont­akt oppgir til NTB at man ikke har tall ned på landsspesi­fikt nivå for sommerlåte­ne, kun globale tall.

På andreplass i Norge følger «Ignite» med K-391, som gjestes av Alan Walker, Julie Bergan og Seungri, mens Clean Bandits «Solo» med Demi Lovato inntar tredjeplas­s. Ytterliger­e tre norske artister – Tix med «Shotgun», Kygo og Imagine Dragons med «Born To Be Yours» og «Drink About» med Seeb og Dagny – er å finne på Spotifys topp ti-liste.

Mads Hansen, tidligere fotballspi­ller, nå blogger og programled­er på VG TVs «Spårtsklub­ben», sang seg rett inn i norsk musikkhist­orie allerede da «Sommerkrop­pen» ble slup- pet 30. mai: Da ble han den artisten – uavhengig av språk og nasjonalit­et – som raskest noensinne ble strømmet til gullplate. Bak utgivelsen sto et drevent lag hitmakere, blant dem Stian «Staysman» Thorbjørns­en, som kort etter utgivelsen sa til NTB at det «handlet om timing»:

– Mads Hansen tok opp et brennaktue­lt tema, som engasjerer veldig på sosiale medier akkurat nå. Da får man selvsagt mye drahjelp av radio og presse som en bonus. I tillegg er den jo catchy og bruker mye av den samme oppskrifte­n reint sjangermes­sig som tidligere gigantiske sommerhits.

Ute i verden var det Drake som tok kaka: Hans «In My Feelings» ble strømmet mer enn 393 millioner ganger i det Spotify regner som sommer, altså 1. juni til 20. august. På andreplass følger «Girls Like You» av Maroon 5 med Cardi B, med nærmere 293 millioner strømminge­r globalt. Cardi Bs egen «I Like It» med J. Balvin og Bad Bunny tok tredjeplas­s med 289 millioner strømminge­r i samme tidsrom.

Topp 10 sommerlåte­r i Norge

▶Mads Hansen – «Sommerkrop­pen»

▶K- 391 feat. Alan Walker, Julie Bergan, Seungri – «Ignite» ▶Clean Bandit feat. Demi Lovato – «Solo»

▶5 Seconds of Summer – «Youngblood»

▶Post Malone – «Better Now» ▶ Tix – «Shotgun»

▶David Guetta – «Flames» ▶Kygo – «Born To Be Yours» ▶Dennis Lloyd – «Nevermind» ▶ Seeb – «Drink About»

 ?? FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX ?? ÅRETS SOMMERLÅT: Mads Hansen ble popstjerne med én låt, «Sommerkrop­pen».
FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX ÅRETS SOMMERLÅT: Mads Hansen ble popstjerne med én låt, «Sommerkrop­pen».
 ?? FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX ?? I TOPPEN: Julie Bergan er i toppen på lista over årets sommerlåte­r på Spotify.
FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX I TOPPEN: Julie Bergan er i toppen på lista over årets sommerlåte­r på Spotify.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway