Varden

Vil stenge permanent

Politiet og drosjenæri­nga vil nattesteng­e sentrum for biler permanent. Det får ordføreren til å reagere.

- ▶ Jonas Fossing jonas.fossing@varden.no

– Det å stenge av gater i helgene, skal det veldig tunge og godt dokumenter­te argumenter til for å gjøre, sier ordfører i Skien, Hedda Foss Five.

Siden 4. mai har det vært forbudt å kjøre gjennom deler av Skien sentrum på nattetid i helgene, som følge av en prøveordni­ng. Forbudet gjelder for deler av Kongens gate og opp til Hesselberg­s gate, samt Skistredet, og det er ulovlig å kjøre her mellom 23.00-04.00.

Todelt bystyre

– Skiltene står der fortsatt, og de vil stå der fram til politikern­e har fattet et vedtak utover høsten. Det er et todelt bystyre og jeg vet at det er mange som ikke er fornøyd med dette, sier ordføreren. Politiet har fulgt med på ordningen, og deres evaluering er at de vil ha skiltene opp permanent.

– Skien by er jo en relativt rolig by om sommeren, så det er litt vanskelig å måle. Men vi merker hvert fall at med mindre trafikk, så er sentrum roligere og det gir bedre arbeidsfor­hold både for taxinæring­a og politiet, sier trafikkont­akt for politiet i Telemark, Nils Anders Bruun.

Etterlyser håndheving

Også daglig leder i Skien Taxi, Heidi Bordier, mener prøveordni­nga bør gjøres permanent.

– Våre sjåfører opplever at skiltene har hatt en veldig god effekt. Vi hører også fra kunder at det er færre pirattaxie­r som er på jakt i byen, og derfor er vi utelukkend­e positive til at skiltene får stå.

Bordier savner allikevel at politiet er mer synlige når det kommer til håndheving av trafikkreg­lene.

– Vi mener at det kunne vært enda bedre, for det er ganske mange bilister som blåser i forbudet. Her mener vi politiet må komme på banen og gjennomfør­e flere kontroller, sier hun.

Bruun sier han vil ta det Bordier sier til etterretni­ng.

– Vi har hatt lite kapasitet til å prioritere slike kontroller i sommer, men det er absolutt noe vi kommer til å se på framover. Så avhenger det også litt av om dette blir permanent. Men alle politibetj­enter har muligheten til å gi et forenklet forelegg dersom noen kjører ulovlig, sier han.

Ingen hensikt

Ordføreren respektere­r at arbeidsfor­holdene blir bedre for både politiet og drosjene, men samtidig mener hun ikke nattesteng­t sentrum er løsningen på problemene.

– Jeg kan ikke forstå at pirattaxie­ne har vært et voldsomt problem, og dersom det er det så finner de andre måter å få kunder på. De legger ut på sosiale medier, eller finner et nytt hjørne, sier hun.

 ?? FOTO: JONAS FOSSING ?? NATTESTENG­T: Her er ett av skiltene som er satt opp i Skien sentrum.
FOTO: JONAS FOSSING NATTESTENG­T: Her er ett av skiltene som er satt opp i Skien sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway