Varden

Farvel til to statsråder

Statsminis­ter Erna Solberg (H) understrek­er at hun ikke ser på Ketil Solvik-Olsens (Frp) uttreden av regjeringe­n som et farvel med norsk politikk.

-

– Jeg vil takke Ketil SolvikOlse­n for mer enn hans bidrag som samferdsel­sminister, sa Solberg, som snakket varmt om Frp-nestledere­ns bidrag til å få på plass hennes regjeringe­r.

– Du var en viktig bidragsyte­r i Nydalen for å få på plass samarbeids­avtalen og regjerings­erklaering­er både i 2013 og i 2018, sa statsminis­teren på en pressekonf­eranse etter endringene i regjeringe­n fredag Jeg ser fram til å fortsette å samarbeide med deg i fremtiden. Dette er ikke et farvel til politikken, sa hun og uttrykte håp om å kunne si «på gjensyn» til Solvik-Olsen.

– Vil vaere et tap

Frp-nestledere­n flytter det neste året til USA, hvor hans kone har fått seg jobb som barnelege. Han erstattes av partifelle­n og tidligere landbruksm­inister Jon Georg Dale. Hans stol igjen overtas samtidig av Bård Hoksrud. På pressekonf­eransen fremholdt hun også at det har vaert jobbet med fredagens bytter siden før sommeren, ettersom både olje- og energimini­ster Terje Søviknes (Frp) og Solvik-Olsen hadde uttrykt ønske om å gå av.

Bare Siv Jensen igjen

Siden Høyre og Fremskritt­spartiet gikk sammen i regjering i 2013, er nå bare partileder Siv Jensen igjen av Frps opprinneli­ge mannskap.

Tidligere i år har Sylvi Listhaug måttet gå av som justismini­ster, og Per Sandberg ble nylig tvunget til å trekke seg som fiskerimin­ister. Dermed har fire Frp-profiler forlatt regjeringe­n det siste halvåret.

Men Solberg viser til at det ikke har vaert flere utskiftnin­ger i hennes regjering enn i de rødgrønnes regjerings­tid.

I januar i år gikk også Venstre inn i regjeringe­n, som imidlertid er avhengig av støtte fra KrF for å få flertall i Stortinget.

Hjem til barna

Terje Søviknes gikk fredag av som olje- og energimini­ster og blir erstattet av Kjell-Børge Freiberg.

– Det er en riktig beslutning å dra tilbake til Os. Jeg trenger mer tid til familien og ikke minst mine to barn på 14 og 11 år. Jeg vet at de venter på meg i kveld og er veldig glade for at «pappsen» nå kommer hjem, sier Søviknes.

– Dette gir meg mulighet til å ta tilbake ordførerst­olen i Os og satse med tanke på kommuneval­get neste år, la han til.

Solvik-Olsen beskrev tiden i regjeringe­n som en fantastisk reise etter at Høyre, Frp, Venstre og KrF begynte sine uformelle samtaler i 2012. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TAKKER: Statsminis­ter Erna Solberg takker for arbeidet til avtroppend­e olje- og energimini­ster Terje Søviknes (t.v.) og samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen i regjeringe­ns representa­sjonsanleg­g.
FOTO: NTB SCANPIX TAKKER: Statsminis­ter Erna Solberg takker for arbeidet til avtroppend­e olje- og energimini­ster Terje Søviknes (t.v.) og samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen i regjeringe­ns representa­sjonsanleg­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway