Varden

Skremmende holdning

-

▶ Det har vaert mange og høyst forskjelli­ge reaksjoner etter at stortingsr­epresentan­t og prest, Geir Jørgen Bekkevold, viet to kvinner. Debatten var endelig i ferd med å dø ut, men så kom lederne for et politisk parti i Telemark på banen.

▶ Leder og nestleder for Partiet de kristne, Ingvar Torvik og Kjell Madsen, skriver i et innlegg Varden at «homofili ikke er noen moderne oppfinnels­e» og viser til sitater fra Bibelens 1. mosebok og Romerne de mener underbygge­r at et samliv kun skal vaere forbehold for mennesker med ulikt kjønn. I slutten av et av Bibelverse­ne de viser til, står det: «De vet hva Guds lov sier, at de som gjør slikt, fortjener å dø. Men ikke bare gjør de dette selv, de roser også andre som gjør det.»

▶ Lederne for et politisk parti i Telemark velger altså å vise til et vers fra Bibelen der det står at homofile fortjener å dø. Dette er en dramatisk og farlig holdning som igjen rammer en gruppe mennesker hardt og brutalt. Homofile har kjempet en lang kamp der mange har måtte skjule kjaerlighe­ten sin for familien og man kan bare tenke seg hvor tung byrden har vaert for mange, ikke minst homofile som samtidig har en tro på Gud. Det å få høre at man lever i synd og derfor er berettiget til et liv i fortapelse, er en enorm belastning for en ung person som sterkt tror på Gud og frelsen.

▶ Her har vi altså to politikere som bruker et vers fra Bibelen som vil straffe homofile med døden som argument for sitt syn. De to forstår åpenbart ikke hvordan man bygger et godt samfunn der forplikten­de kjaerlighe­t mellom mennesker ikke bare bør vaere tillatt, men bør oppmuntres.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway